Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 24-Μαρ-2020 15:34

  Νορβηγία: Στο υψηλότερο επίπεδο των 80+ ετών η ανεργία

  Νορβηγία: Στο υψηλότερο επίπεδο των 80+ ετών η ανεργία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πενταπλασιάστηκε η ανεργία στη Νορβηγία αυτό τον μήνα καθώς οι επιχειρήσεις ανακοίνωσαν μαζικές απολύσεις και κλείσιμο δραστηριοτήτων εν μέσω των προσπαθειών για την καταπολέμηση της επιδημίας του κορονοϊού, ανέφερε η υπηρεσία εργασίας της χώρας.

  Η εγγεγραμμένη ανεργία αυξήθηκε στο 10,9%, στο υψηλότερο επίπεδο από την Μεγάλη Ύφεση στη δεκαετία του 1930, υψηλότερα από το 5,3% πριν από μία εβδομάδα και από το μόλις 2,3% στο τέλος Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την Labour and Welfare Agency της Νορβηγίας.

  Η δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 15% και 20% βραχυπρόθεσμα, όπως προέβλεψε η κυβέρνηση.

  "Η εξέλιξη που παρατηρήθηκε στις δύο τελευταίες εβδομάδες είναι χωρίς σύγκριση”, ανέφερε ο επικεφαλής της υπηρεσίας, Sigrun Vaageng.

  Το κοινοβούλιο της Νορβηγίας έχει εγκρίνει δάνεια, φορολογικές αναβολές και έξτρα δαπάνες μέχρι και 280 δισ. Κορόνες (25,25 δισ. Δολάρια) για να μετριαστεί η κρίση, ενώ η κεντρική τράπεζα προχώρησε σε μείωση των επιτοκίων δύο φορές, από το 1,5% μέχρι το ιστορικό χαμηλό του 0,25%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ