Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 24-Μαρ-2020 09:50

  ΝΥΤ: Επιστήμονες εντόπισαν 69 φάρμακα για δοκιμή κατά του κορονοϊού

  ΝΥΤ: Επιστήμονες εντόπισαν 69 φάρμακα για δοκιμή κατά του κορονοϊού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την ώρα που οι ανά τον κόσμο κυβερνήσεις προσπαθούν να περιορίσουν την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού, ο ιατρικός κόσμος ψάχνει να βρει μια άμεση λύση που θα μπορούσε να θεραπεύσει όσους έχουν διαγνωστεί με κορονοϊό. Και ίσως πλησιάζουν.

  Οι New York Times μετέδωσαν ότι μια ομάδα ερευνητών εντόπισε 69 φάρμακα και πειραματικά σκευάσματα που θα μπορούσαν πράγματι να είναι αποτελεσματικά για τη θεραπεία του κορονοϊού. 

  Εξ αυτών, περισσότερα από 25 φάρμακα χρησιμοποιούνται ήδη για άλλες ασθένειες και η αλλαγή χρήσης τους για τη θεραπεία της Covid-19, της ασθένειας που προκαλεί ο κορονοϊός, ενδεχομένως να είναι ταχύτερη από την προσπάθεια εύρεσης ενός νέου αντιικού από το μηδέν. Επιπρόσθετα, υπάρχει ένας αριθμός φαρμάκων ή υποψήφιων φαρμάκων που καταπολεμούν απευθείας τον κορονοϊό αλλά δεν έχουν υπαχθεί ακόμη σε πλήρη κλινική δοκιμή. 

  Μόλις ένα φάρμακο λάβει έγκριση, μπορεί να δοκιμαστεί σε άνθρωπο που έχει προσβληθεί από τον ιό και να παρακολουθήσει τον δείκτη μολυσματικότητας του ιού ώστε να διαπιστωθεί εάν θεραπεύει. 

  Τα φάρμακα κατά του ιού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για δύο σκοπούς. Αφενός για να θεραπεύσουν τους πάσχοντες, αφετέρου για να προστατέψουν αυτούς που εκτίθενται από το να προσβληθούν.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ