Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 23-Μαρ-2020 20:24

  Σε 438 ανήλθαν τα κρούσματα στη Ρωσία

  Σε 438 ανήλθαν τα κρούσματα στη Ρωσία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αριθμός των κρουσμάτων από τον κορονοϊό ανήλθε σ’ ένα εικοσιτετράωρο στα 438 άτομα, δηλώνοντας ότι "στη Ρωσία η κατάσταση δεν εξελίσσεται με τέτοια οξύτητα όσο σε άλλες χώρες, ιδιαίτερα σε ευρωπαϊκές χώρες".

  Ο Ρώσος πρωθυπουργός είπε επίσης ότι μέσα στο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 71 νέα κρούσματα, ενώ 17 άτομα ανάρρωσαν.

  Ο Μιχαήλ Μισούστιν είπε ωστόσο ότι η κατάσταση σε όλο τον κόσμο παραμένει δύσκολη, ενώ η κυβέρνηση του ενημερώνεται διαρκώς για την κατάσταση στην Ρωσία από τα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες και από τις περιφέρειες. Αναφερόμενος στα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, είπε ότι τα μέτρα αυτά έδωσαν τη δυνατότητα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να προετοιμασθεί καλύτερα στην περίπτωση που ο ιός αρχίσει να εξαπλώνεται με ταχύτερους ρυθμούς.

  Ο Ρώσος πρωθυπουργός είπε ότι έδωσε εντολή στην Επιθεώρηση Υγείας από αύριο 24 Μαρτίου να ενημερώνει συστηματικά την κυβέρνηση για την ετοιμότητα των ιατρικών ιδρυμάτων κατά τόπους και την περίθαλψη που παρέχεται στου νοσήσαντες, ενώ ζήτησε από τις 27 Μαρτίου να τον ενημερώνουν προσωπικά για την κατάσταση που επικρατεί σε όλες τις περιοχές της χώρας, για τον αριθμό των θαλάμων αρνητικής πίεσης, για τις ανάγκες σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και για τις ανάγκες σε ιατρικό εξοπλισμό σε κάθε περιοχή.

  Ο Μιχαήλ Μισούστιν επεσήμανε ότι πρέπει να ληφθούν ιδιαίτερα μέτρα προστασίας για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ώστε όπως είπε "ούτε ένα μέλος του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού να μην γίνει πηγή της λοίμωξης καθώς οι άνθρωποι αυτοί βοηθώντας κινδυνεύουν περισσότερο από όλους".

  Τέλος ο Ρώσος πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση διέθεσε περισσότερα από 23 δισεκατομμύρια ρούβλια για αγορά ιατρικού εξοπλισμού και φαρμακευτικών ειδών, ενώ στηρίζει τις επιχειρήσεις που παράγουν τέτοιο εξοπλισμό.

  Έξι χιλιάδες λοιμωξιολόγοι στην μάχη κατά του κορονοϊού

  Περίπου 6000 γιατροί-λοιμωξιολόγοι έχουν επιστρατευθεί σε όλη την Ρωσία λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τον κορονοϊό, πράγμα που σημαίνει ότι ανά 15.000 κατοίκους αναλογεί ένας λοιμωξιολόγος. Την δήλωση αυτή έκανε ο σύμβουλος του διευθυντή επιστημονικών ζητημάτων του Ινστιτούτου Επιδημιολογίας Βίκτορ Μαντέγεφ, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό "Ρωσία 24". Ωστόσο ο ίδιος επεσήμανε παράλληλα ότι "ενδεχομένως σε κάποιες περιοχές να χρειάζονται κάποιες εφεδρείες".

  Από την πλευρά του ο επικεφαλής ψυχίατρος του υπουργείου Υγείας της Ρωσίας Ζουράμπ Κεκελίντζε εξέφρασε την ανησυχία για το ότι με τέτοιο φόρτο εργασίας το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μπορεί να υποστεί ψυχολογική και συναισθηματική κόπωση. "Αυτό πρέπει επίσης να το σκεφθούμε, όταν δηλαδή στους γιατρούς μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα επέρχεται η ψυχοσωματική κόπωση. Πρέπει οπωσδήποτε να το αντιμετωπίσουμε το ζήτημα αυτό και ασφαλώς θα χρειασθεί η συνδρομή των ψυχοθεραπευτών για τους γιατρούς" δήλωσε ο Κεκελίντζε.

  Ο ίδιος επεσήμανε ότι "διαφορετικά όταν μια τέτοια στρεσογόνα κατάσταση αρχίσει, οι αποφάσεις που λαμβάνονται είναι συχνά επιφανειακές και όχι επαρκώς μελετημένες" και "αυτό γίνεται εξαιρετικά οδυνηρό για τους γιατρούς και επικίνδυνο για τους ασθενείς".

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ