Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 23-Μαρ-2020 13:34

  Ρωσία-κορονοϊός: Περιορισμός είτε στο σπίτι είτε στην ντάτσα για τους ηλικιωμένους της Μόσχας

  Ρωσία-κορονοϊός: Περιορισμός είτε στο σπίτι είτε στην ντάτσα για τους ηλικιωμένους της Μόσχας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο δήμαρχος της Μόσχας έδωσε σήμερα εντολή στους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών και στους ασθενείς να μείνουν στα σπίτια τους ή να πάνε στο εξοχικό τους για να περιορισθεί η διάδοση της Covid-19.

  "Από τις 26 Μαρτίου έως τις 14 Απριλίου, οι Μοσχοβίτες άνω των 65 ετών ή αυτοί που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (...) θα είναι υποχρεωμένοι να σέβονται τον κατ'οίκον περιορισμό", αναφέρει ο Σεργκέι Σομπιάνιν σε ανακοινωσή του στην ιστοσελίδα του.

  "Όμως, αν έχετε τη δυνατότητα, το καλύτερο είναι να πάτε στην ντάτσα, πολύ περισσότερο που ο καιρός αναμένεται να είναι πιο ζεστός τις επόμενες ημέρες", συμβούλευσε.

  Το μέτρο θα ισχύσει για τους ασθενείς με διαβήτη, άσθμα, καρκίνο, νεφρικά προβλήματα ή αυτούς που έχουν υποστεί καρδιακά ή εγκεφαλικά επεισόδια, διευκρίνισε ο δήμαρχος, χωρίς να κάνει λόγο για ενδεχόμενες κυρώσεις.

  "Αν εργάζεσθε, σας ζητώ να μην πάτε να εργασθείτε, με εξαίρεση τους υπευθύνους και τους εργαζομένους των οποίων η παρουσία είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία των επιχειρήσεων", πρόσθεσε ο Σεργκέι Σομπιάνιν.

  Από τους ηλικιωμένους και αρρώστους, που θα τεθούν σε περιορισμό, θα ζητηθεί να μην επισκέπτονται "κανέναν δημόσιο χώρο" και να πηγαίνουν σε καταστήματα ή στο νοσοκομείο "μόνο σε περίπτωση ανάγκης".

  Εν είδει αποζημίωσης, η δημοτική αρχή της Μόσχας προτείνει μια βοήθεια 4.000 ρουβλίων (περίπου 46 ευρώ) που θα καταβληθεί σε δύο δόσεις.

  Στη Ρωσία, πολλοί άνθρωποι που έχουν ξεπεράσει τη ηλικία συνταξιοδότησης είναι υποχρεωμένοι να συνεχίσουν να εργάζονται εξαιτίας των πολύ χαμηλών συντάξεων.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ