Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 23-Μαρ-2020 12:50

  SoftBank: Πουλάει assets 41 δισ. δολαρίων

  SoftBank: Πουλάει assets 41 δισ. δολαρίων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η SoftBank Group ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αντλήσει περί τα 41 δισ. Δολάρια για την επαναγορά μετοχών και την μείωση του χρέους, σε μια πρωτοφανή κίνηση για την αποκατάσταση της επενδυτικής εμπιστοσύνης, καθώς η κατάρρευση των χρηματιστηρίων πλήττει τις μετχές της και τις εταιρείες του χαρτοφυλακίου της.

  Τα σχέδια του ιαπωνικού ομίλου τεχνολογίας έρχονται καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει αυξημένη χρηματοπιστωτική συμπίεση για την ίδια και το ταμείο της Vision Fund ύψους 100 δισ. Δολαρίων, μετά από δύο συνεχόμενα τρίμηνα ζημιών και σε συνδυασμό με την επίδραση της πανδημίας του κορονοϊού.

  Η μετοχή της ενισχύθηκε 19%, και αποτελεί την μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων 12 ετών, μετά από την υπόσχεση να πουλήσει assets ύψους 41 δισ. Δολαρίων για την επαναγορά μετοχών ύψους 2 τρισ. γιεν, επιπλέον της αγοράς μετοχών 500 δισ. Γιεν που ανακοινώθηκε στις αρχές του μήνα.

  Η πώληση assets θα λάβει χώρα στα επόμενα τέσσερα τρίμηνα.

  "Αυτό θα μας επιτρέψει να ενισχύσουμε τον ισολογισμό μας μειώνοντας παράλληλα σημαντικό το χρέος”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος σε ανακοίνωση της εταιρείας, χωρίς να διευκρινίσει τι θα πουληθεί.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ