Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 22-Μαρ-2020 15:41

  Γερμανία: Η κυβέρνηση ζητά από τις αυτοκινητοβιομηχανίες να παράξουν ιατρικό εξοπλισμό

  Γερμανία: Η κυβέρνηση ζητά από τις αυτοκινητοβιομηχανίες να παράξουν ιατρικό εξοπλισμό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η γερμανική κυβέρνηση ζήτησε από τις εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες να εξετάσουν την προοπτική κατασκευής ιατρικού εξοπλισμού, όπως μάσκες και αναπνευστήρες που θα βοηθήσει στη μάχη κατά του κορονοϊού που διαδίδεται ταχύτατα.

  Όπως αναφέρει το Bloomberg, η έκκληση προς την αυτοκινητοβιομηχανία αποτελεί μέρος της ευρύτερης προσπάθειας των γερμανικών αρχών να συγκεντρώσουν πόρους για να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις σε κρίσιμης σημασίας ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό. Το Bloomberg αναφέρει ως πηγές του ρεπορτάζ του άτομα με καλή γνώση του ζητήματος, τα οποία μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας καθώς οι συζητήσεις κυβέρνησης- αυτοκινητοβιομηχανίας δεν γίνονται δημόσια.

  Σύμφωνα με εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, "οι εταιρείες και μόνο αυτές θα λάβουν τις αποφάσεις τους”.

  Πάντως εκπρόσωπος της Volkswagen σε γραπτή του δήλωση ανέφερε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε επαφές με τις γερμανικές αρχές και έχει δημιουργήσει μια ομάδα δράσης για εξετάσει το ζήτημα. Παρότι η παραγωγή ιατρικού εξοπλισμού δεν είναι πεδίο που δραστηριοποιείται η VW, η εταιρεία θα μπορούσε να ξεκινήσει ταχύτατα την παραγωγή, από τη στιγμή που θα λάμβανε τις απαραίτητες πληροφορίες.

  Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Volkswagen, στις εγκαταστάσεις της υπάρχουν περισσότεροι από 125 βιομηχανικοί τρισδιάστατοι εκτυπωτές, που κατά κύριο λόγο κατασκευάζουν εξαρτήματα για πρωτότυπα μοντέλα, οι οποίοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν για τη δημιουργία ιατρικού εξοπλισμού.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ