Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Μαρ-2020 17:25

  H Fed συνεχίζει ακάθεκτη την "αιμοδότηση": Θα αγοράζει και χρεόγραφα Πολιτειών, δήμων και κομητειών των ΗΠΑ

  H Fed συνεχίζει ακάθεκτη την "αιμοδότηση": Θα αγοράζει και χρεόγραφα Πολιτειών, δήμων και κομητειών των ΗΠΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Διερεύνει το πρόγραμμα αγοράς assets η κεντρική ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ Federal Reserve, η οποία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα αγοράζει και χρεόγραφα βραχυπρόθεσμης λήξης τα οποία εκδίδουν Πολιτείες, δήμοι και κομητείες ανά τις ΗΠΑ.

  Μέχρι σήμερα, η Fed είχε περιοριστεί στην αγορά κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ και ενυπόθηκων χρεογράφων, σε μια προσπάθεια να διατηρεί τη ρευστόστητα στην αγορά και να σταθεροποιήσει τις αγορές χρέους.

  Οι συνεχιζόμενες, ωστόσο, διαταραχές στις αγορές χρέους σε επίπεδο Πολιτειών, αλλά και τοπικών διοικήσεων, ανάγκασαν την κεντρική τράπεζα να αναλάβει δράση, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού.

  Η αγορά χρέους των τοπικών διοικήσεων στις ΗΠΑ σχεδόν κατέρρευσε αυτή την εβδομάδα, με ελάχιστους επενδυτές να εμφανίζονται διαθέσιμοι να αγοράσουν χρέος μέσα στο κλίμα αβεβαιότητας που έχει διαμορφωθεί.

  Στην ανακοίνωσή της, η Fed σημειώνει ότι στόχος της είναι η ενίσχυση της ρευστότητας και της λειτουργικότητας στις χρηματαγορές σε πολιτειακό και δημοτικό επίπεδο.

  Το πρόγραμμα αγορών θα λειτουργήσει μέσω του Money Market Mutual Fund Liquidity Facility, που ανακοινώθηκε νωρίτερα εντός της εβδομάδας, που αποτελεί διεύρυνση ενός μηχανισμού που είχε χρησιμοποιηθεί την εποχή της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008-2009. Ωστόσο, την εποχή εκείνη οι αγορές της Fed δεν είχαν επεκταθεί στα ομόλογα των φορέων της τοπικής διοίκησης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ