Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Μαρ-2020 11:46

  Μακρόν: Η Γαλλία βρίσκεται μόνο στην αρχή της κρίσης

  Μακρόν: Η Γαλλία βρίσκεται μόνο στην αρχή της κρίσης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Γαλλία βρίσκεται μόνο στην αρχή της κρίσης του κορονοϊού και αγωνίζεται να ανακόψει την εξάπλωσή του, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόνς

  "Βρισκόμαστε στην αρχή της κρίσης. Εχουμε λάβει μέτρα εξαιρετικού χαρακτήρα για να απορροφήσουμε το πρώτο αυτό κύμα, αλλά έχουμε αρχίσει μία μάχη κατά του ιού",δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος κατά την διάρκεια συνεδρίασης για την κρίση στο υπουργείο Εσωτερικών.

  "Οφείλουμε να αντιδρούμε σε υψηλό βαθμό και θα αναδιοργανωνόμαστε κάθε λεπτό. Πρέπει να προλαμβάνουμε", προειδοποίησε.

  Λεμέρ: "Αν επικρατήσει η λογική "καθένας για τον εαυτό του", η Ευρώπη δεν θα ξανασταθεί στα πόδια της"

  Αν η Ευρώπη αφήσει την Ιταλία μόνη της, "δεν θα ξανασηκωθεί ποτέ", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ καλώντας τα κράτη μέλη της Ένωσης να συνασπισθούν απέναντι στην κρίση.

  "Αν επικρατήσει η λογική "καθένας για τον εαυτό του", εάν παρατήσουμε ορισμένες χώρες, εάν πούμε στην Ιταλία, για παράδειγμα, "βγάλτε τα πέρα μόνοι", η Ευρώπη δεν θα ξανασταθεί στα πόδια της", δήλωσε ο Γάλλος υπουργός στο LCI.

  Αν δεν φανούμε ικανοί να συνασπισθούμε, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα θα παρασυρθεί από την κρίση", είπε ο Μπρουνό Λεμέρ καλώντας την ΕΕ να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας , η οποία ανακοίνωσε επείγοντα μέτρα ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ.

  "Βλέπουμε την αλληλεγγύη στην ευρωζώνη να αναλαμβάνει, να μειώνονται τα σπρεντ...Είμαστε σε καλό δρόμο και πρέπει να συνεχίσουμε μακροπρόθεσμα να δείχνουμε αυτήν την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ώστε η ευρωπαϊκή ήπειρος να μπορέσει να βγει από ην κρίση αυτή", κατέληξε

  Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε ζητεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνει χρήση "της πλήρους ισχύος" του μηχανισμού στήριξης της ευρωζώνης απέναντι στην πρωτοφανή κρίση της επιδημίας του κορονοϊού.

  Ζητεί επίσης από τις Βρυξέλλες να μην αρκεσθούν στην νομισματική πολιτική, "που δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα", αλλά να προσφύγουν στην δημοσιονομική πολιτική. "Είναι επείγον", λέει.

  "Η πορεία που πρέπει να ακολουθηθεί είναι το άνοιγμα όλων των πιστωτικών γραμμών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) σε όλα τα κράτη μέλη για να βοηθηθούν στην αντιμετώπιση της επιδημίας Covid-19, υπό τον όρο ότι κάθε χώρα θα τηρεί την διαφάνεια και θα δίνει λογαριασμό για τον τρόπο με τον οποίο δαπανώνται αυτοί οι πόροι", δηλώνει ο Ιταλός πρωθυπουργός.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ