Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Μαρ-2020 20:08

  Αξιωματούχοι της Bundestag υπέρ σχεδίων έκτακτης ανάγκης στα κέντρα προσφύγων στην Ελλάδα λόγω κορονοϊού

  Αξιωματούχοι της Bundestag υπέρ σχεδίων έκτακτης ανάγκης στα κέντρα προσφύγων στην Ελλάδα λόγω κορονοϊού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η πρόεδρος της  Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ανθρωπιστικής Βοήθειας του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου (Bundestag) , Γκιούντε Γιάνσεν (FDP), ζήτησε από τη γερμανική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση να εκπονήσουν σχέδια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση εξάπλωσης της επιδημίας του κορονοϊού στα κέντρα προσφύγων στην Ελλάδα.

  "Η κατάσταση στους καταυλισμούς προσφύγων στην Ελλάδα, ειδικά στη Λέσβο, θα επιδεινωθεί μόλις εμφανιστούν τα πρώτα κρούσματα του κορονοϊού. Αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά την προμήθεια ιατρoφαρμακευτικών προϊόντων και προστατευτικού εξοπλισμού. Και πρέπει από τώρα  να συζητήσουμε πώς μπορούμε να στηρίξουμε την Ελλάδα εάν καταστεί αναγκαίο να εκκενωθούν οι καταυλισμοί" δήλωσε η Γιάνσεν στο "Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας" (Redaktionsnetzwerk Deutschland / RND). 

  Η Γιάνσεν απηύθυνε έκκληση στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να μην μειώσει την υποσχεθείσα ανθρωπιστική βοήθεια σε όσους την έχουν ανάγκη σε όλο τον κόσμο, ενόψει των προκλήσεων που θέτει η κρίση του κορονοϊού. "Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι 100 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια", είπε. 

  "Η παροχή οικονομικής βοήθειας για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού στη Γερμανία δεν πρέπει εκ του λόγου αυτού να οδηγήσει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να μην εκπληρώσει ή να αθετήσει τις δεσμεύσεις της στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας. Η αναγκαία σε αυτούς τους καιρούς γενναιοδωρία του κράτους δεν πρέπει να τελειώνει στα εθνικά μας σύνορα", τόνισε η πολιτικός του FDP.

  "Για το σκοπό αυτό, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει επίσης να ελέγξουν σε ποιο βαθμό οι παρούσες κυρώσεις σε ορισμένες χώρες οδηγούν σε μια περιττή επιδείνωση της κρίσης ή αφορούν πιθανόν αγαθά, τα οποία  είναι βασικά για τις χειμαζόμενες χώρες, προκειμένου να μετριαστούν όσο γίνεται περισσότερο οι συνέπειες της πανδημίας του  κορονοϊού", επισήμανε η πρόεδρος της  Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ανθρωπιστικής Βοήθειας του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου.

  Πηγή: Redaktionsnetzwerk Deutschland / RND

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ