Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Μαρ-2020 14:22

  Burberry: Προειδοποιεί για πτώση των πωλήσεων 70%-80% στις τελευταίες εβδομάδες του Μαρτίου

  Burberry: Προειδοποιεί για πτώση των πωλήσεων 70%-80% στις τελευταίες εβδομάδες του Μαρτίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η βρετανική Burberry προειδοποίησε ότι οι πωλήσεις στις τελευταίες εβδομάδες του Μαρτίου θα υποχωρήσουν κατά 70%-80% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καθώς ο κορονοϊός προκάλεσε κλείσιμο καταστημάτων και εξάλειψη της ζήτησης για πολυτελή προϊόντα.

  Η Burberry δήλωσε ότι αναμένει οι πωλήσεις στα καταστήματα λιανικής στις τελευταίες εβδομάδες της χρήσης μέχρι τις 28 Μαρτίου, θα είναι χαμηλότερες 70%-80% και ως αποτέλεσμα αναμένει οι συνολικές πωλήσεις δ΄ τριμήνου να είναι 30% χαμηλότερες.

  Η πρόβλεψη για τον Μάρτιο έδειξε ότι η επίδραση του κορονοϊού εντείνεται, με τις πωλήσεις να μειώνονται περαιτέρω από το επίπεδο του 40%-50% που βρίσκεται τις τελευταίες έξι εβδομάδες.

  Η εταιρεία δεν έδωσε εκτιμήσεις για τα κέρδη, αλλά δήλωσε πως παραμένει αισιόδοξη για την στρατηγική της και ότι είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε ενδεχόμενη ανάκαμψη της ζήτησης.

  Στην ανακοίνωση της αναφέρει πως "εφαρμόζουμε δράσεις άμβλυνσης για να περιοριστεί το κόστος και να προστατεύσουμε την οικονομική μας θέση, συμπεριλαμβάνοντας την επαναδιαπραγμάτευση των ενοικίων, τον περιορισμό των ταξιδιών και τη μείωση των διακριτικών δαπανών”.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ