Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 16-Μαρ-2020 11:54

  Βέλγιο: Συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης "ειδικών εξουσιών" για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

  Βέλγιο: Συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης "ειδικών εξουσιών" για την αντιμετώπιση του κορονοϊού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα βελγικά πολιτικά κόμματα συμφώνησαν να διακόψουν την διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης και να χορηγήσουν στην πρωθυπουργό Σοφί Βιλμές μέχρι το τέλος του καλοκαιριού "ειδικές εξουσίες" αποκλειστικά προορισμένες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, κυρίως με την λήψη υγειονομικών και δημοσιονομικών μέτρων.

  Η πολιτική αυτή συμφωνία ανάμεσα σε "10 δημοκρατικά κόμματα" -με τον αποκλεισμό του φλαμανδικού ακροδεξιού Vlaams Belang και του PTB/PVDA της ριζοσπαστικής αριστεράς, ανακοινώθηκε την νύκτα.

  Θα ακολουθήσει η επικύρωση της συμφωνίας από τον βασιλιά και διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην βελγική βουλή.

  Στην χώρα όπου η επιδημία εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς (886 καταγεγραμμένα κρούσματα μέχρι χθες, δηλαδή 300 επιπλέον σε ένα 48ωρο), "το επείγον σήμερα είναι κάθε άνθρωπος που έχει προσβληθεί στο έδαφός μας να έχει την κατάλληλη φροντίδα", δήλωσε η πρόεδρος της Γερουσίας κάνοντας λόγο για υγειονομικά μέτρα, όπως η επείγουσα προμήθεια προστατευτικού εξοπλισμού, αλλά και για την χορήγηση οικονομικής βοήθειας προς τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ