Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 15-Μαρ-2020 09:23

  Το τουρκικό ΥΠΕΞ επιτίθεται στον Ν. Δένδια

  Το τουρκικό ΥΠΕΞ επιτίθεται στον Ν. Δένδια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με προκλητικές δηλώσεις και ανυπόστατους ισχυρισμούς που ξεπερνούν τα όρια της προπαγάνδας και του ψεύδους, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επιτίθεται στον Νίκο Δένδια.

  Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας είχε επισημάνει χθες πως η κατάσταση στον Έβρο είναι αποτέλεσμα της εργαλειοποίησης του ανθρώπινου πόνου από την Τουρκία και της ανερυθρίαστης προθυμίας της να χρησιμοποιήσει αθώους προκειμένου να εκβιάσει καταστάσεις και να αποκομίσει πολιτικά και οικονομικά οφέλη. 

  Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, λοιπόν, ο Χαμί Ακσόι, κατηγόρησε τον Νίκο Δενδια ότι ακολουθεί απάνθρωπη πολιτική και συμπεριφέρεται σαν εχθρός στους μετανάστες, δίχως να κάνει διάκριση σε παιδιά κ γυναίκες.

  Η δήλωση του Ακσόι:

  "Οι σημερινές (14 Μαρτίου) δηλώσεις του Υπ Εξωτερικών της Ελλάδας Δένδια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα απτό παράδειγμα της ασταθής  εκτός νόμου κ απάνθρωπης πολιτικής που ακολουθεί αυτή η χώρα. 

  Συμπεριφέρεται σαν εχθρός στους μετανάστες οι οποίοι έχουν φτάσει στις πύλες της κ με απάνθρωπο τρόπο,  εκτοξεύει εναντίον τους δακρυγόνα, σφαίρες κ φυτοφάρμακα, δίχως να κάνει διάκριση σε παιδιά κ γυναίκες,
  η Ελλάδα με πρακτικές που θυμίζουν τους Ναζί, τους στείλει πίσω στην χώρα μας παίρνοντας τα χρήματα κ τα αντικείμενα τους με απάνθρωπες συμπεριφορές που ντροπιάζουν.

  Ισχυρίζεται ότι προστατεύει τα σύνορα της ΕΕ ενώ αντιθέτως καταπατά όλες τις αξίες κ τις αρχές πάνω στις οποίες βασίστηκε η ίδρυση η ΕΕ.

  Η Ελλάδα η οποία δεν μπορεί να προσεγγίσει τα προβλήματα με ανθρωπιστική πλευρά, το να προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την ΕΕ και τους μετανάστες ως εργαλεία για βραχυπρόθεσμες πολιτικές σκοπιμότητες της αποτελεί πραγματική πηγή των προβλημάτων της περιοχή μας.

  Ο υπουργός Δένδιας βρίσκεται σε λάθος δρόμο όσον αφορά και τη Λιβύη. Οι ισχυρισμοί για τα μαξιμαλιστικά πεδία θαλάσσιας δικαιοδοσίας  τα οποία είναι εναντίον του διεθνούς δικαίου, καταπατούν (παραβιάζουν) τα δικαιώματα της Τουρκίας αλλά κ της Λιβύης.

  Τα μνημόνια που υπογράψαμε με την νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης είναι για το συμφέρον όλου  του λαού της Λιβύης, όχι μόνο για ένα τμήμα της.

   Αν η Ελλάδα έχει κάποιο πρόβλημα (την ενοχληθεί)  θα πρέπει να κάτσει στο τραπέζι και να συζητήσει μαζί μας κ με την νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης, αντί να μιλά πίσω από την πλάτη μας.

  Την ώρα που χαρακτηρίζει την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία ως ελληνική εθνική μειονότητα, αποτελεί υποκρισία που δεν αποκαλεί την Τουρκική μειονότητα της χώρας της, ως Τουρκική. Ο Δένδιας μάλλον δεν θέλει να θυμάται ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει καταδικάσει την Ελλάδα σε αυτό το θέμα.

  Επιθυμία μας είναι,  για όλες της δοκιμασίες της περιοχής μας, και δίχως "blame game" , με συνεργασία, να μπορέσουμε βρούμε λογικές και κοινές λύσεις στα πλαίσια καλής γειτονίας". 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ