Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Μαρ-2020 11:42

  China Daily: Οι τοπικές κυβερνήσεις πρέπει να βοηθήσουν τους ανθρώπους να επιστρέψουν στη δουλειά τους

  China Daily: Οι τοπικές κυβερνήσεις πρέπει να βοηθήσουν τους ανθρώπους να επιστρέψουν στη δουλειά τους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι τοπικές κυβερνήσεις στην Κίνα πρέπει να καταβάλουν τις μέγιστες προσπάθειες για να διασφαλίσουν ότι οι άνθρωποι επιστρέφουν στη δουλειά τους το ταχύτερο δυνατό, καθώς οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερο αρνητικό αντίκτυπο από τον κορονοϊό, γράφει στο κύριο άρθρο της σήμερα η China Daily.

  Τα έκτακτα μέτρα που επιβλήθηκαν σε όλη την Κίνα για να περιοριστεί το ξέσπασμα του νέου κορονοϊού είχαν τεράστιο αντίκτυπο στην τοπική οικονομία με την δραστηριότητα των εργοστασίων να βυθίζεται τον Φεβρουάριο στο χειρότερο επίπεδο που έχει καταγράψει ποτέ.

  Η Κίνα έχει αναλάβει δράση για να προσπαθήσει να διασφαλίσει ότι οι κάτοικοι των περιοχών χαμηλού κινδύνου επιστρέφουν στις δουλειές τους και ότι θα αποκατασταθεί η παραγωγή στα επίπεδα προ της επιδημίας του νέου κορονοϊού, αλλά πολλές επιχειρήσεις εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ελλείψεις εργατικού δυναμικού και προβλήματα στις αλυσίδες τροφοδοσίας, επισημαίνει η κινεζική εφημερίδα.

  "Τα μέτρα ελέγχου της επιδημίας άσκησαν τεράστια πίεση στις επιχειρήσεις της Κίνας, ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες στον τομέα των υπηρεσιών", προσθέτει.

  "Οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση στην επιστροφή των επιχειρήσεων στους φυσιολογικούς ρυθμούς θα συνεπάγεται ευρείες χρεοκοπίες και απώλειες θέσεων εργασίας, το οποίο θα απειλήσει την κοινωνική σταθερότητα", υπογραμμίζει.

  Στο άρθρο αυτό κατηγορούνται οι τοπικές αρχές ότι καθιστούν ακόμη πιο δύσκολο για τις επιχειρήσεις να επιστρέψουν στη δουλειά, προσθέτοντας "κόκκινη ταινία στην διαδικασία επιθεωρήσεων και έγκρισης".

  Οι κυβερνήσεις σε όλα τα επίπεδα "θα πρέπει να βοηθούν τις επιχειρήσεις να ξανασταθούν στα πόδια τους, το οποίο δεν είναι τώρα λιγότερο σημαντικό από τις προσπάθειες περιορισμού του ιού", σημείωσε.

  Αναλυτές έχουν αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προβλέψεις τους για την ανάπτυξη της Κίνας φέτος ως αποτέλεσμα της επιδημίας. Η HSBC ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι αναμένει η οικονομία της Κίνας να αναπτυχθεί κατά 4,1% το πρώτο τρίμηνο, ενώ η αρχική της πρόβλεψη ήταν για 5,8%.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ