Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 10-Μαρ-2020 16:03

  Συνταγματικές αλλαγές στη Ρωσία: Πούτιν στην προεδρία ως το 2036;

  Συνταγματικές αλλαγές στη Ρωσία: Πούτιν στην προεδρία ως το 2036;
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, μέσω των συνταγματικών αλλαγών που προωθούνται στη χώρα, θα μπορούσε να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2036, αν το επιλέξει, όπως μεταδίδει το Reuters.

  Ο Πούτιν, ο οποίος τον Ιανουάριο ανακοίνωσε συνταγματικές αλλαγές στη χώρα, προβλέπεται σύμφωνα με το σύνταγμα να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου το 2024 όταν και λήγει η δεύτερη διαδοχική και τέταρτη συνολικά προεδρική θητεία του.

  Ωστόσο, απευθυνόμενος σήμερα προς την Κρατική Δούμα, ο Πούτιν έδωσε την ευλογία του σε μια προτεινόμενη αλλαγή στο σύνταγμα, η οποία θα του επιτρέψει να συνεχίσει τη θητεία του, καθώς εκείνη θα μηδενιστεί.

  "Η πρόταση για την κατάργηση των περιορισμών για οποιοδήποτε πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένου του αρχικού προέδρου ... Κατ 'αρχήν, αυτή η επιλογή θα ήταν δυνατή, αλλά με μια προϋπόθεση - εάν το συνταγματικό δικαστήριο αποφανθεί ότι μια τέτοια τροποποίηση δεν θα έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές και τις κύριες διατάξεις του Συντάγματος ", δήλωσε ο Πούτιν.

  Η τροποποίηση αυτή, αν εγκριθεί και ψηφιστεί στην εθνική ψηφοφορία του Απριλίου, θα του επιτρέπει να εκτίσει δύο ακόμα θητείες διάρκειας 6 ετών η καθεμία ως πρόεδρος της Ρωσίας. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να παραμείνει στη προεδρία μέχρι το 2036, όταν δηλαδή θα είναι 83 ετών.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ