Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 09-Μαρ-2020 10:38

  Ιταλία και Γαλλία καλούν την ΕΕ να υιοθετήσει μέτρα για τις επιπτώσεις του κοροναϊού

  Ιταλία και Γαλλία καλούν την ΕΕ να υιοθετήσει μέτρα για τις επιπτώσεις του κοροναϊού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι κυβερνήσεις της Ιταλίας και της Γαλλίας κάλεσαν σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετήσει μέτρα για να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις από το ξέσπασμα του κοροναϊού στις οικονομίες της Ένωσης.

  Η Ιταλία είναι η χώρα που έχει πληγεί χειρότερα από την κρίση στην Ευρώπη, καθώς έχει καταγράψει 7.375 κρούσματα και 366 θανάτους, και η Ρώμη έθεσε χθες, Κυριακή, σε καραντίνα μεγάλα τμήματα του εύπορου βορρά της.

  Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε σήμερα πως η κυβέρνηση θα αυξήσει περαιτέρω τις δαπάνες της στο πλαίσιο μιας "μαζικής θεραπείας σοκ" για να αντισταθμίσει τον οικονομικό αντίκτυπο της επιδημίας.

  Σε χωριστή δήλωσή του, το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών αναφέρει πως "η κυβέρνηση δεν θα φεισθεί προσπαθειών για να εξασφαλίσει πως ένα πακέτο μέτρων θα συμφωνηθεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συντονισμό με ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα".

  Στο μεταξύ, στο Παρίσι, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε σήμερα πως η Ευρώπη χρειάζεται να καταρτίσει ένα "μαζικό" σχέδιο οικονομικής τόνωσης για να αντισταθμίσει τον αντίκτυπο από το ξέσπασμα του κοροναϊού.

  Ο Λεμέρ δήλωσε στον ραδιοσταθμό France Inter πως το ποσό που χρειάζεται για το σχέδιο τόνωσης θα συζητηθεί στη διάρκεια συνεδρίασης με τους Ευρωπαίους ομολόγους του στις 16 Μαρτίου.

  Ο Λεμέρ δήλωσε ακόμη πως ο κοροναϊός μπορεί να μειώσει την οικονομική ανάπτυξη της Γαλλίας κάτω από το 1% το 2020. Η προηγούμενη εκτίμηση ήταν για αύξηση 1,3%.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ