Συλλυπητήρια Πούτιν σε Ερντογάν για τις απώλειες στην Ιντλίμπ
Πέμπτη, 05-Μαρ-2020 13:42
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16:41
Για περισσότερο από 3 ώρες συνεχίζεται στο Κρεμλίνο η συνάντηση των προέδρων της Ρωσίας και της Τουρκίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Με εξαίρεση την παρουσία των μέσων ενημέρωσης κατά την έναρξη των συνομιλιών όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, οι συνομιλίες διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών. Κύριο θέμα στην ημερήσια διάταξη είναι η κατάσταση στην ζώνη αποκλιμάκωσης στο Ιντλίμπ της Συρίας. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα αν οι συνομιλίες συνεχίζονται κατ' ιδίαν, η αν διεξάγονται με την συμμετοχή των αντιπροσωπειών.
Συλλυπητήρια Πούτιν σε Ερντογάν για τις απώλειες στην Ιντλίμπ
Τα συλλυπητήρια του για την απώλεια των Τούρκων στρατιωτών στις επιχειρήσεις στην Ιντλίμπ εξέφρασε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην έναρξη της κρίσιμης συνάντηση τους για την αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.
Με τον πρόεδρο της Τουρκίας δίπλα του στο Κρεμλίνο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η ένταση στην περιοχή έχει κλιμακωθεί τόσο πολύ, που πλέον χρειάζεται να υπάρχει απευθείας διάλογος των δύο ηγετών.
"Ξεκινώντας την συνάντηση, θέλω και πάλι να εκφράσω τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια για την απώλεια των Τούρκων στρατιωτών στη Συρία", δήλωσε ο Πούτιν αναφερόμενος στην αεροπορική επιδρομή της προηγούμενης εβδομάδας στην Ιντλίμπ που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 34 στρατιώτες.
"Δυστυχώς, όπως σας είπα ήδη στην τηλεφωνική μας επικοινωνία, κανείς, και αυτό περιλαμβάνει και τις συριακές δυνάμεις, δεν ήξερε την ακριβή τους τοποθεσία", πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το RT.
Από την πλευρά του ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα του οι αποφάσεις που θα γίνουν στην σημερινή συνάντηση να βοηθήσουν να βελτιωθεί η κατάσταση στην περιοχή της Ιντλίμπ μετά την κλιμάκωση της έντασης τις τελευταίες εβδομάδες.
Σημείωσε ακόμα ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία είναι στο καλύτερο σημείο και ο δικός του στόχος είναι να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο.