Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 27-Φεβ-2020 12:00

  Ευρωζώνη: Στις 103,5 μονάδες ο δείκτης οικονομικού κλίματος

  Ευρωζώνη: Στις 103,5 μονάδες ο δείκτης οικονομικού κλίματος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι επιχειρήσεις της ευρωζώνης δεν προβληματίστηκαν από το ξέσπασμα του κοροναϊού στην Κίνα και τα μέτρα που ελήφθησαν για τον περιορισμό του, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα που διεξάγεται από την Κομισιόν, προτού ωστόσο ο ιός φτάσει στην Ιταλία.

  Η έρευνα της Κομισιόν, η οποία διεξήχθη κυρίως στις δύο πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε αύξηση της εμπιστοσύνης μεταξύ των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και των παρόχων υπηρεσιών, καθώς και των καταναλωτών.

  Ως αποτέλεσμα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην ευρωζώνη σημείωσε άνοδο στις 103,5 μονάδες τον Φεβρουάριο από τις 102,6 μονάδες τον Ιανουάριο, και διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2019.

  Η διάδοση του ιού στην Ιταλία ωστόσο, είναι πιθανό να έπληξε την εμπιστοσύνη την προηγούμενη εβδομάδα, και μπορεί να συνεχίσει να το κάνει καθώς οι κυβερνήσεις ανά την Ευρώπη κάνουν κινήσεις για τον περιορισμό του ιού.

  Η ανάκαμψη της εμπιστοσύνης είναι πιθανό να αποτελεί μια απάντηση στη χαλάρωση ορισμένων αβεβαιοτήτων που αντιμετώπισαν οι επιχειρήσεις το 2019.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ