Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 24-Φεβ-2020 14:36

  Βυθίζονται οι πωλήσεις smartphones στην Κίνα εξαιτίας κοροναϊού

  Βυθίζονται οι πωλήσεις smartphones στην Κίνα εξαιτίας κοροναϊού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι πωλήσεις smartphones στην Κίνα υποχώρησαν περισσότερο από το ένα τρίτο τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία, σε μια ένδειξη για το πόσο πλήττει την καταναλωτική ζήτηση το ξέσπασμα του κοροναϊού.

  Η Κίνα ξεκίνησε να θέτει περιορισμούς σε ταξίδια και να ζητάει από τους πολίτες της να αποφεύγουν τους δημόσιους χώρους στα τέλη Ιανουαρίου, λίγο πριν από τον εορτασμό του νέου κινεζικού έτους.

  Οι φίρμες κινητών τηλεφώνων μετέφεραν συνολικά 20,4 εκατ. συσκευές τον Ιανουάριο, αριθμός που είναι χαμηλότερος κατά 36,6% από τα 32,1 εκατ. τον Ιανουάριο του 2019.

  Η αγορά κινητών τηλεφώνων της Κίνας έχει συρρικνωθεί εδώ και πολλά χρόνια καθώς η ζήτηση εξαρτάται όλο και περισσότερο από τους καταναλωτές που αντικαθιστούν τα κινητά τους αντί να αγοράζουν καινούρια.

  Ωστόσο η πτώση του Ιανουαρίου ήταν πολύ μεγαλύτερη από αυτή που είδαμε στον αντίστοιχο μήνα του προηγουμένου έτους, όταν οι πωλήσεις είχαν υποχωρήσει 11,4%.

  Για τις αρχές του 2020 οι αναλυτές ανέμεναν επιβράδυνση αυτής της τάσης. Οι εταιρείες ερευνών IDC και Canalys προέβλεψαν στις αρχές του μήνα ότι οι παραγγελίες θα μειωνόταν 40% στο α΄ τρίμηνο καθώς ο κοροναϊός έπληξε τη ζήτηση και προκάλεσε προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ