Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Φεβ-2020 16:45

  ΗΠΑ: Συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας για πρώτη φορά από το 2013 – Markit

  ΗΠΑ: Συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας για πρώτη φορά από το 2013 – Markit
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2013, κατέγραψε η έρευνα της Markit για το μήνα Φεβρουάριο.

  Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI για τον κλάδο της μεταποίησης και τις υπηρεσίες υποχώρησε στις 49,6 μονάδες το Φεβρουάριο από 53,3 μονάδες τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία της Markit. Αν και οριακά, ο δείκτης υποχώρησε κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας.

  Πιο αναλυτικά, ο δείκτης  PMI για τις υπηρεσίες κατρακύλησε στις 49,4 μονάδες το Φεβρουάριο από 53,4 μονάδες τον Ιανουάριο. Αυτό αποτελεί χαμηλό έξι και πλέον ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit.

  Την ίδια στιγμή, ο μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε σε χαμηλό 6 μηνών στις 50,8 μονάδες από 51,9 μονάδες τον Ιανουάριο. Ο δείκτης για την παραγωγή στη μεταποίηση διαμορφώθηκε στις 50,6 μονάδες από 52,4 μονάδες τον Ιανουάριο.

  "Με εξαίρεση την παύση λειτουργίας ορισμένων κυβερνητικών λειτουργιών το 2013, η δραστηριότητα των αμερικανικών επιχειρήσεων συρρικνώθηκε για πρώτη φορά από την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση", δήλωσε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της Markit.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ