Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Φεβ-2020 11:40

  Γερμανία: Ανάσα για την οικονομία τα στοιχεία του PMI, παραμένουν οι ανησυχίες

  Γερμανία: Ανάσα για την οικονομία τα στοιχεία του PMI, παραμένουν οι ανησυχίες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η γερμανική οικονομία αντιμετωπίζει νέες πιέσεις από το εξωτερικό καθώς οι παραγγελίες για εξαγωγές υποχώρησαν σημαντικά και επιχειρηματίες ανησυχούν για την επίδραση του κοροναϊού στις αλυσίδες εφοδιασμού τους.

  Αν και μια απροσδόκητη άνοδος του εργοστασιακού ΡΜΙ έστειλε το ευρώ υψηλότερα, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι αριθμοί δεν είναι τόσο θετικοί όσο φαίνονται.

  Οι προσδοκίες για την παραγωγή σε 12μηνη βάση μειώθηκαν, οι επιχειρηματίες συνεχίζουν να μειώνουν θέσεις εργασίας και οι προσλήψεις στον τομέα των υπηρεσιών επιβραδύνθηκαν.

  Η Markit ανακοίνωσε ότι η άνοδος του εργοστασιακού δείκτη σε υψηλό 13 μηνών, ήταν πιθανώς μια στρέβλωση που προκλήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τις διακοπές στην εφοδιαστική αλυσίδα.

  Ο Οικονομολόγος της Markit, Phil Smith, τόνισε πως τα στοιχεία αυτά "κολακεύουν την τρέχουσα πορεία του κλάδου. Είναι νωρίς ακόμη σε μια ενδεχομένως μακρά ιστορία".

  Συνολικά το οικονομικό momentum ήταν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητο από τον Ιανουάριο, σηματοδοτώντας ότι η εγχώρια ζήτηση παραμένει σε λογική μορφή. Οι υπηρεσίες επιβραδύνθηκαν ωστόσο, κυρίως λόγω των χαμηλότερων αριθμών τουριστών.

  Τα στοιχεία αποτυπώνουν το αβέβαιο outlook για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη, ενώ οι επιχειρήσεις μεταποίησης σε Γερμανία και Γαλλία ανακοίνωσαν ότι υπάρχουν στρεβλώσεις λόγω του κοροναϊού στην Κίνα, καθώς πολλά εργοστάσια έχουν σταματήσει τις δραστηριότητές τους.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ