Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Φεβ-2020 11:02

  Ευρωζώνη: Σε υψηλό 12 μηνών ο μεταποιητικός PMI το Φεβρουάριο

  Ευρωζώνη: Σε υψηλό 12 μηνών ο μεταποιητικός PMI το Φεβρουάριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε υψηλό έξι μηνών σκαρφάλωσε το Φεβρουάριο η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη, με τον κλάδο της μεταποίησης να παραμένει σε τροχιά ανάκαμψης παρά τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα η επιδημία του κοροναϊού στην Κίνα.

  Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI για τις υπηρεσίες και τον κλάδο της μεταποίησης σκαρφάλωσε το Φεβρουάριο στις 51,6 μονάδες από 51,3 μονάδες τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία της εταιρείας ερευνών Markit. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Αύγουστο.

  Ο δείκτης PMI για τις υπηρεσίες διαμορφώθηκε στις 52,8 μονάδες από 52,5 μονάδες τον Ιανουάριο, ενώ ο μεταποιητικός δείκτης PMI σκαρφάλωσε σε υψηλό 12 μηνών στις 49,1 μονάδες από 47,9 μονάδες τον Ιανουάριο, πλησιάζοντας το επίπεδο τω 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας.

  Ο δείκτης  PMI για την παραγωγή στη μεταποίηση ενισχύθηκε σε υψηλό οκτώ μηνών στις 48,4 μονάδες το Φεβρουάριο.

  "Η οικονομία της Ευρωζώνης κατάφερε να κερδίσει κάποια ορμή και πάλι το Φεβρουάριο αν και πολλές εταιρείες έχουν γνωρίσει διαταραχές με διάφορους τρόπους από την επιδημία του κοροναϊού, που έχει δημιουργήσει προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού και δείχνει σημάδια ότι πλήττει ιδιαίτερα τον ταξιδιωτικό κλάδο και τον τουρισμό", σχολίασε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της Markit.

  "Ο προκαταρκτικός PMI σκαρφάλωσε σε υψηλό έξι μηνών, κάτι που είναι συμβατό με τριμηνιαίο ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ κοντά στο 0,2%", πρόσθεσε.

   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ