Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 20-Φεβ-2020 11:45

  Γερμανία: Αναμένεται επιδείνωση του καταναλωτικού κλίματος τον Μάρτιο

  Γερμανία: Αναμένεται επιδείνωση του καταναλωτικού κλίματος τον Μάρτιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το γερμανικό καταναλωτικό αίσθημα αναμένεται να επιδεινωθεί ελαφρώς τον Μάρτιο, καθώς η εξάπλωση του κοροναϊού έχει συμβάλει στην αβεβαιότητα μεταξύ των καταναλωτών, αναφέρει η εταιρεία ερευνών στην αγορά, GfK.

  Μια πτώση ή διακοπή της παραγωγής επιχειρήσεων στην Κίνα, θα μπορούσε να επηρεάσει την παραγωγή στη Γερμανία ή ακόμη και να την αναγκάσει να έλθει σε πλήρη ακινησία, και αυτό θα μπορούσε να καταλήξει σε μείωση των εργάσιμων ωρών και πιθανώς σε μειώσεις στο προσωπικό, κάτι που "δεν θα ωφελήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών", ανέφερε ο Rolf Buerkl, ειδικός στο θέμα του καταναλωτισμού στη GfK.

  Ο εμπροσθοβαρής δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης αναμένεται να παρουσιάσει πτώση στις 9,8 μονάδες τον Μάρτιο από τις 9,9 μονάδες τον Φεβρουάριο, τόνισε η GfK. Οι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις 9,8 μονάδες τον Μάρτιο.

  Η GfK χρησιμοποιεί τρεις υποδείκτες για τον τρέχοντα μήνα, ώστε να εξάγει μια εικόνα για το κλίμα του επομένου μήνα. Τον Φεβρουάριο, οι δείκτες εισοδηματικών προσδοκιών και τάσης για αγοράς, μειώθηκαν.

  Ωστόσο ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών σημείωσε μικρή άνοδο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, υποστηριζόμενος από ενθαρρυντικές ενδείξεις από την αγορά εργασίας της Γερμανίας.

  "Η απασχόληση παραμένει σε μεγάλο βαθμό σταθερή, αν και το momentum που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, ανήκει στο παρελθόν", τονίζεται.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ