Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 20-Φεβ-2020 09:52

  Αυξήθηκαν τα κέρδη της Axa το 2019

  Αυξήθηκαν τα κέρδη της Axa το 2019
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Axa SA ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της ενισχύθηκαν σημαντικά το 2019 ενώ τα έσοδα διαμορφώθηκαν υψηλότερα χάρη στην ανάπτυξη σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς. Η εταιρεία αύξησε το μέρισμά της κατά 7% σε σχέση με το 2018, στα 1,43 ευρώ.

  Αναλυτικότερα, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 3,86 δισ. ευρώ από τα 2,14 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο. Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη 4,35 δισ. ευρώ.

  Η μεγάλη αύξηση στα κέρδη αποδίδεται εν μέρει στις μεγάλες απομειώσεις που είχε αναλάβει η εταιρεία πέρυσι.

  Τα έσοδα για το έτος αυξήθηκαν 1% στα 103,53 δισ. ευρώ, χάρη στην αύξηση των εσόδων σε όλες τις επιχειρηματικές δράσεις της εταιρείας. Σε σταθερό συνάλλαγμα, τα έσοδα αυξήθηκαν 5%.

  "Η AXA κατέγραψε μία νέα υψηλή λειτουργική επίδοση το 2019,  δήλωσε ο Thomas Buberl, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΑΧΑ. Τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 5%, φτάνοντας τα 104 δις ευρώ, με ανάπτυξη σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς και τις γεωγραφικές περιοχές δραστηριότητάς της."

  "Το 2019 ο Όμιλος AXA πέτυχε αύξηση 5% στα λειτουργικά κέρδη ανά μετοχή και υψηλή τεχνική κερδοφορία σε όλες τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Η ευρωστία του ισολογισμού μας σε συνδυασμό με τη συνεχή επιτυχημένη λειτουργική απόδοση του οργανισμού μας, οδήγησε το Διοικητικό Συμβούλιο να προτείνει μέρισμα ύψους 1,43 ευρώ ανά μετοχή, αυξημένο δηλαδή κατά 7% από την περασμένη χρονιά που αντιστοιχεί σε ποσοστό επί των κερδών 52%. "

  "Η ΑΧΑ κατέκτησε το 2019 ένα σημαντικό ορόσημο στη στρατηγική αλλαγής του προφίλ της, απομακρύνοντας τη δραστηριότητά της από τις χρηματοπιστωτικές αγορές και κατευθύνοντάς την προς τεχνικούς  ασφαλιστικούς κινδύνους, με την πλήρη αποχώρησή της από την ασφαλιστική αγορά Ζωής και Αποταμίευσης των Η.Π.Α., και την ενσωμάτωση του Όμιλου XL, καθώς και την ταυτόχρονη μείωση του δείκτη δανειακής επιβάρυνσης. Στην AXA XL, η οποία επηρεάστηκε εκ νέου από δυσμενείς εξελίξεις αποζημιώσεων το 2019, καταγράφουμε ισχυρές αυξήσεις τιμών και λαμβάνουμε επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό της μεταβλητότητας. Είμαι επίσης πολύ ευτυχής που καλωσορίζω τον Scott Gunter στον Όμιλο της AXA για να οδηγήσει την AXA XL στην επόμενη φάση ανάπτυξής της."

  "Ο ενεργός ηγετικός ρόλος της AXA στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής συνεχίστηκε, επίσης, μέσα από τη θέση της ως παγκόσμιου επενδυτή, ως παγκόσμιου ασφαλιστή και ως δημιουργού συμμαχιών. Το 2019, η AXA διπλασίασε τους "πράσινους επενδυτικούς στόχους" της, παρουσίασε τα ομόλογα μετάβασης (transition bonds) ως μια νέα κατηγορία επενδύσεων, ενίσχυσε περαιτέρω την πολιτική περιορισμού ανάληψης των ασφαλιστικών κινδύνων που σχετίζονται με τον άνθρακα, δημιούργησε την AXA Climate και εντάχθηκε ως μέλος στη Συμμαχία Μηδενικού Ισοζυγίου του Άνθρακα (Net Zero Asset Owner Alliance)." 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ