Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 19-Φεβ-2020 10:28

  Βρετανία: Κλείνει την πόρτα σε όσους δεν γνωρίζουν Αγγλικά και στους ανειδίκευτους εργάτες

  Βρετανία: Κλείνει την πόρτα σε όσους δεν γνωρίζουν Αγγλικά και στους ανειδίκευτους εργάτες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Βρετανία πρόκειται να κλείσει τα σύνορά της σε ανειδίκευτους εργαζόμενους και σε όσους δεν μιλούν αγγλικά καθώς πρόκειται να αλλάξουν οι νόμοι που σχετίζονται με την μετανάστευση στην μετά Brexit εποχή. 

  Όπως αναφέρει ο Guardian, η πολιτική που θα εφαρμοστεί θα μοιάζει με το αυστραλιανό μοντέλο προκειμένου η χώρα να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο των βρετανικών συνόρων για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες προκειμένου να εξαλείψει την "διαστρέβλωση" που προκαλούσε η ελευθερία στις μετακινήσεις στο πλαίσιο της Ε.Ε.

  Το σχέδιο αυτό, ωστόσο, έχει προκαλέσει ήδη την αντίδραση των βιομηχάνων οι οποίοι κάνουν λόγο για επίθεση της κυβέρνησης στην οικονομία με  καταστροφικές συνέπειες όπως απώλειες θέσεων εργασίας αλλά και λουκέτα σε εργοστάσια.

  Η νέα πολιτική μετανάστευσης περιγράφεται σε ένα έγγραφο δέκα σελίδων το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εξής: 

  1. Τα σύνορα του Ηνωμένου Βασιλείου θα είναι κλειστά για τους μη ειδικευμένους εργαζόμενους και όλοι οι μετανάστες θα πρέπει να μιλούν αγγλικά. 

  2. Όποιος θέλει να έρθει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να εργαστεί, θα πρέπει να έχει προσφορά εργασίας με κατώτατο όριο μισθού £ 25.600. Αποδεκτή θα γίνεται και μια προσφορά εργασίας με μισθό £ 20.480 μόνο σε ειδικές περιπτώσεις όπου απαιτούνται δεξιότητες όπως για παράδειγμα στη περίπτωση νοσηλευτών.

  3. Δεν θα γίνονται αποδεκτοί οι ελεύθεροι επαγγελματίες βάζοντας έτσι ένα τέλος στους Πολωνούς υδραυλικούς και Ρουμάνους κατασκευαστές που φτάνουν στην χώρα χωρίς δουλειά. 

  4.  Το κατώτατο όριο δεξιοτήτων για αλλοδαπούς που επιθυμούν να εργαστούν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μειωθεί στο Α - levels. Το ανώτατο όριο για τον αριθμό των ειδικευμένων εργαζομένων καταργείται - και ένας μικρός αριθμός εργαζομένων με υψηλή εξειδίκευση θα επιτρέπεται να εισέρχεται χωρίς δουλειά.

  5. Παραμένει το δικαίωμα ελεύθερης διέλευσης για καλλιτέχνες, διασκεδαστές, αθλητές και μουσικούς

  Η κυβέρνηση σκοπεύει να ξεκινήσει μια ολοκληρωμένη εκστρατεία προκειμένου να προετοιμάσει τους εργοδότες για τις συγκεκριμένες αλλαγές τον Ιανουάριο του 2021 όταν οι πολίτες που θα προέρχονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αντιμετωπίζονται όπως όλοι οι υπόλοιποι υπήκοοι. 

  Αξίζει να σημειωθεί πως αρκετοί εργοδότες επέκριναν τη συγκεκριμένη πολιτική καθώς εντάσσει σερβιτόρους και εργαζόμενους στην αλιεία και την γεωργία στον κατάλογο των εργαζομένων με χαμηλή ειδίκευση. 

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ