Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 18-Φεβ-2020 17:29

  Δημοσκόπηση Bild: Πτώση CDU/CSU και Πρασίνων, άνοδος SPD και AfD

  Δημοσκόπηση Bild: Πτώση CDU/CSU και Πρασίνων, άνοδος SPD και AfD
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τόσο οι Πράσινοι (Die Gruenen) όσο και η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση, Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και --Bαυαροί- Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), καταγράφουν απώλειες, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου δημοσκοπήσεων INSA που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας "Bild". 

  CDU / CSU χάνουν 1% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εφημερίδας και θα ελάμβαναν 26,5%, εάν διεξήγοντο εθνικές εκλογές την ερχόμενη Κυριακή. 

  Οι Πράσινοι έχουν απώλειες της τάξεως του 1,5% και το ποσοστό τους θα ήταν 20,5%.

  Απώλειες της τάξεως του 0,5% καταγράφουν επίσης το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) που θα ελάμβανε 9,5% και οι οι Φιλελεύθεροι (FDP), 7,5%.

  Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) σημειώνει άνοδο 2% και θα ελάμβανε 14,5%, ενώ η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) 15%, δηλαδή άνοδο 1%.

  Σύμφωνα με τα ποσοστά αυτά ο κυβερνών μεγάλος συνασπισμός (GroKo), αποτελούμενος από τα συντηρητικά κόμματα CDU/CSU και το SPD, θα ελάμβανε συνολικά 41%.

  Πράσινοι, Σοσιαλδημοκράτες και Αριστερά θα συγκέντρωναν 44,5%. CDU/ CSU και Πράσινοι θα συγκέντρωναν 47% και θα είχαν περιορισμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

  Ο συνασπισμός CDU/CSU, SPD και FDP θα συγκέντρωνε 48,5%, ποσοστό που επίσης θα επαρκούσε για να υπάρξει κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

  "Aπό τη δημοσκόπηση προκύπτει ανάκαμψη του SPD. Επίσης, ότι μόνο 2,5% χωρίζει Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινους και Αριστερά από το να έχουν πλειοψηφία στην επόμενη ομοσπονδιακή Βουλή /Bundestag", σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ινστιτούτου INSA Xέρμαν Μπίνκερτ. "Οι Χριστιανοδημοκράτες συζητούν αυτή τη στιγμή για τον υποψήφιο καγκελάριό τους στις προσεχείς εκλογές, αλλά δεν είναι πλέον βέβαιον αν θα μπορέσουν να ορίσουν αυτοί τον επόμενο καγκελάριο",πρόσθεσε.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ