Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 18-Φεβ-2020 11:38

  Το fund που επένδυσε στην Tesla λίγο πριν την εκτόξευση της μετοχής της

  Το fund που επένδυσε στην Tesla λίγο πριν την εκτόξευση της μετοχής της
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ένα κορυφαίο fund επένδυσε στην Tesla πριν την άνοδο της μετοχής που οδήγησε την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στα $160 δισ., σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg. 

  Η Hyperion Asset Management Ltd. το τμήμα της οποίας, Global Growth Companies Fund, συνεισέφερε σε αυτή το 28% τα τελευταία τρία χρόνια,   είχε το βλέμμα του στραμμένο στην Tesla για περίπου τρία με τέσσερα χρόνια και αποφάσισε να επενδύσει σε αυτή όταν η εταιρεία έφτασε σε σημείο καμπής πέρυσι όταν οι ταμειακές της ροές απέκτησαν θετικό πρόσημο. Φέτος οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 91%. 

  Η αγορά μετοχών της Tesla αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Hyperion να επενδύει σε εταιρείες που μπορούν να ευδοκιμήσουν σε περιβάλλον χαμηλής ανάπτυξης αξιοποιώντας ωστόσο αποτελεσματικά την τεχνολογία. Η Tesla επικεντρώνεται στην τεχνολογία μπαταριών, την παραγωγή ενέργειας και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και προωθεί την μετάβαση σε μια εποχή μακριά από την χρήση των ορυκτών καυσίμων, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος επενδύσεων Mark Arnold σε συνέντευξή του. 

  Η Hyperion, της οποίας τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία ανέρχονται στα $7,8 δισ., κρατάει συνήθως μια μετοχή για 10 χρόνια. Τo fund έχει επενδύσει μεταξύ άλλων σε Microsoft, Amazon και Visa. 

  "Εάν δεν είστε καινοτόμοι και δημιουργικοί, τότε θα δυσκολευτείτε να αυξήσετε τα έσοδά σας επειδή η συνολική οικονομική πίτα δεν πρόκειται να αυξηθεί πολύ" δήλωσε ο Arnold. 

  Για να διαπιστώσετε εάν μια εταιρεία είναι καινοτόμος, η Hyperion εξετάζει πόσα δαπανά στην έρευνα και την ανάπτυξη ενώ παράλληλα εστιάζει και στην κουλτούρα της εταιρείας. Οι εταιρείες επίσης οι οποίες διοικούνται από τους ιδρυτές τους τείνουν να επιτυγχάνουν καλύτερα αποτελέσματα μακροπρόθεσμα αναφέρει το Bloomberg. 

  Σημειωτέον πως η Hyperion τοποθετεί δύο φορές περισσότερα χρήματα από το συνηθισμένο 10% έναντι του 5% που ισχύει τυπικά, καθώς αναμένει ότι οι αποδόσεις των μετοχών θα είναι πολύ χαμηλότερες κατά την επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με τον Arnold. Είναι επίσης λιγότερο εκτεθειμένη στις αναπτυσσόμενες χώρες και αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η εξάπλωση του κοροναϊού δεν της προκαλεί ανησυχία. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ