Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 17-Φεβ-2020 18:58

  Νέα απόφαση ηγετών ΕΕ για επιβολή του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη

  Νέα απόφαση ηγετών ΕΕ για επιβολή του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ιδιαίτερα ευτυχής για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να υπάρξει μία νέα επιχείρηση της ΕΕ, η οποία θα επιβάλλει το εμπάργκο των όπλων στη Λιβύη, από τη θάλασσα και από τον αέρα, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Δένδιας τόνισε πως η Ελλάδα δήλωσε ξανά αυτό που έχει δηλώσει και στο παρελθόν, ότι είναι έτοιμη να συνεισφέρει σε αυτήν την προσπάθεια, κατ’ αρχήν με μέσα, αλλά και με οποιαδήποτε άλλη υποστήριξη θα χρειαστεί.

  Η νέα επιχείρηση της ΕΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διαθέτει τα απαραίτητα μέσα για να ανακόψει τη μεταφορά όπλων στη Λιβύη με πλοία και αεροπλάνα.

  Παράλληλα, στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ξεκαθαρίζεται ότι σε περίπτωση που η νέα αυτή επιχείρηση οδηγήσει σε αύξηση των μεταναστευτικών ροών θα τερματιστεί, καθώς δε σχετίζεται με το μεταναστευτικό.

  Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ελλάδα εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι η ΕΕ αποφάσισε να επιβάλλει το εμπάργκο των όπλων στη Λιβύη διά θαλάσσης και από αέρος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα κράτη της περιοχής που το παραβιάζουν.

  Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στην πρωινή συνάντηση που οργάνωσε ο Ιταλός ομόλογός του Λουίτζι Ντι Μάιο για τα θέματα που αφορούν τη διεύρυνση στα Βαλκάνια, με την παρουσία του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα. "Εκεί, τοποθετήθηκα εκ μέρους της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας, λέγοντας ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τη διεύρυνση, αλλά βεβαίως θα πρέπει και η αλβανική πλευρά να τηρήσει την τεθείσα αιρεσιμότητα (conditionalities)" επισήμανε.

  Τέλος, ο κ. Δένδιας είχε την ευκαιρία να παραστεί στην εκδήλωση των Δωρητών που βοηθούν την Αλβανία μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του περασμένου χρόνου. Στην εκδήλωση αυτή, όπως έκανε γνωστό, υπενθύμισε ότι κατ’ εντολή του πρωθυπουργού, ήταν ο πρώτος υπουργός που επισκέφθηκε την Αλβανία λίγες ώρες μετά το σεισμό και ότι η Ελλάδα έχει ήδη παράσχει βοήθεια στην Αλβανία και στον αλβανικό λαό.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ