Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 16-Φεβ-2020 09:06

  Ερντογάν: Εμείς ελέγχουμε την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου

  Ερντογάν: Εμείς ελέγχουμε την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Ερντογάν, μιλώντας χθες με Τούρκους δημοσιογράφους, επιβεβαίωσε για πρώτη φορά πως η Άγκυρα αγόρασε τρίτο γεωτρύπανο, αλλά και ότι "εμείς ελέγχουμε την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου". 

  "Δεν έχει αλλάξει στάση μας στο ζήτημα της ανατολικής Μεσογείου κι αυτό φαίνεται από τη συμφωνία την οποία υπογράψαμε. Όπως ενώ είχαμε δυο γεωτρύπανα πήγαμε και αγοράσαμε και τρίτο. Έχουμε και δυο ερευνητικά πλοία. Έχουμε τώρα και τρία γεωτρύπανα. Λέμε να ξεκινήσουμε εντατικές εργασίες εδώ και με τα ερευνητικά μας πλοία αλλά και με τα γεωτρύπανα μας. Το σημαντικό όμως είναι πως με τον τρόπο αυτό βρίσκεται κάποιος εκεί και πολιτικά αλλά και στρατιωτικά. Είναι σημαντικό διότι έτσι η χώρα γίνεται αυτή που ελέγχει την περιοχή. Εμείς είμαστε η χώρα με την μεγαλύτερη ακτογραμμή. Είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε πιστά τη συμφωνία με τον κύριο Σάρατζ και θα υποστηρίξουμε το δίκαιο και τα δικαιώματα τη Λιβύης", ανέφερε χαρακτηριστικά.

  Ο Ερντογάν αντέδρασε και στην πρόσκληση του Χαφτάρ από τον πρόεδρο της Γαλλίας."Ο Χαφτάρ είναι ο άνθρωπος που βομβάρδισε 11 φορές τη Λιβύη. Τον κάλεσαν οι ΗΠΑ. Τώρα τον καλεί ο Μακρόν. Κι αυτός πάει εκεί πανηγυρίζοντας.. Δεν μπορούμε να τους καταλάβουμε" ανέφερε ο Ερντογάν, όπως αναφέρει ο "Ελεύθερος Τύπος".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ