Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 13-Φεβ-2020 21:53

  Με νόμο κατά της μαφίας οι ΗΠΑ κατά της Huawei για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας

  Με νόμο κατά της μαφίας οι ΗΠΑ κατά της Huawei για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι ΗΠΑ αναβάθμισαν τη μάχη τους με τον κινεζικό κολοσσό του κλάδου των τηλεπικοινωνιών Huawei, κάνοντας χρήση νομοθετικού πλαισίου που είχε δημιουργηθεί για τη μάχη κατά της μαφίας και κατηγορώντας την εταιρεία για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.

  Η Huawei και ο CFO της, Meng Wanzhou, αντιμετώπιζαν ήδη ποινικές κατηγορίες για την παραβίαση αμερικανικών κυρώσεων, μεταξύ άλλων έναντι του Ιράν και του Βόρειας Κορέας. Η υπόθεση έχει πτυχές και στον Καναδά, όπου ο CFO της εταιρείας παλεύει ενάντια στην έκδοσή του στις ΗΠΑ. Οι νέες κατηγορίες, που ανακοινώθηκαν σήμερα, αυξάνουν την πιθανή ποινή ενάντια στον μεγαλύτερο κατασκευαστή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον κόσμο, εάν υπάρξει καταδίκη.

  Η κινεζική εταιρεία κατηγορείται ότι κέρδισε διεθνείς θέσεις υποκλέπτοντας εμπορικά μυστικά, "σπάζοντας" αμερικανικές κυρώσεις και ψευδόμενη έναντι των αρχών. Η αμερικανική κυβέρνηση χρησιμοποιεί και παλαιότερες κατηγορίες κατά της Huawei για φερόμενη υποκλοπή ρομποτικής τεχνολογίας που είχε αναπτύξει η T-Mobile.

  Σε ερώτηση του πρακτορείου Bloomberg στους νομικούς εκπροσώπους της Huawei για την υπόθεση, το πρακτορείο δεν έλαβε απάντηση. Η εταιρεία έχει στο παρελθόν αρνηθεί τις κατηγορίες, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας έχει καλέσει τις ΗΠΑ "να σταματήσουν να στοχοποιούν παράλογα την Huawei και άλλες κινεζικές εταιρείες".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ