Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 12-Φεβ-2020 19:20

  Δέσμευση της BP για μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050

  Δέσμευση της BP για μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πρόγραμμα εξάλειψης ή έστω αντιστάθμισής των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που εκλύονται από την παραγωγική της δραστηριότητα πετρελαίου και φυσικού αερίου μέχρι το 2050 προωθεί η BP Plc, υπό τη νέα της διοίκηση.

  Η λονδρέζικη εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αναδιοργανώσει τις δραστηριότητές της προκειμένου να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των επενδυτών σε ικανοποιητικά μερίσματα.

  "Για να συμβαδίσουμε με τις ταχύτατα μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των πελατών αλλά και τις προσδοκίες της κοινωνίας, πρέπει να αλλάξουμε λειτουργική μας δομή”, δήλωσε ο πρόσφατα διορισθείς διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Bernard Looney.

  "Είναι σαφές τόσο σε εμένα όσο και στους μετόχους μας, ότι προκειμένου η BP να διαδραματίσει τον ρόλο της και να εξυπηρετήσει τους στόχους μας, πρέπει να αλλάξει. Και θέλουμε να αλλάξει - αυτό είναι το σωστό για τον κόσμο αλλά και για την ίδια την εταιρεία”, πρόσθεσε ο Looney, που αντικατέστησε τον Bob Dudley στη θέση του CEO πριν από λίγο καιρό.

  Στο πλαίσιο του φιλόδοξου προγράμματος που προωθεί, η BP ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει δράση προκειμένου να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά το ήμισυ μέχρι το 2050, ενώ παράλληλα θα εγκαταστήσει εξοπλισμό παρακολούθησης στις μονάδες της επεξεργασίας πετρελαίου και αερίου έως το 2023 με στόχο να περιορίσει τις διαρροές μεθανίου κατά 50%. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αυξήσει τις επενδύσεις της σε δραστηριότητες πέραν του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

  Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι θα τερματίσει τη διαφημιστική προβολή της και να αξιοποιήσει τα ποσά που μέχρι τώρα δαπανούσε για τον σκοπό αυτό στην προώθηση πολιτικών μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

  Ο Looney σημείωσε πάντως ότι η εταιρεία σκοπεύει να συνεχίσει να αυξάνει τις ταμειακές της ροές και τις διανομές μερισμάτων.

  Σημειώνεται ότι η BP δεν είναι η μόνη εταιρεία του χώρου που προωθεί πρωτοβουλίες αντιστάθμισης του περιβαλλοντικούς της αποτυπώματος. Η Anglo-Dutch Shell έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα διαθέσει ποσό 300 εκατ. δολαρίων με στόχο τη φύτευση πάνω από 5 εκατ. δέντρων στην Ολλανδία και την Ισπανία αλλά και για αναδασώσεις στην Αυστραλία. Επιπλέον, η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει σε σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων