Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 06-Φεβ-2020 18:11

  Τουρκικό δαιμόνιο: Με 120 δολάρια χρησιμοποιούν ασθενοφόρα ως ταξί για να γλιτώνουν την κίνηση

  Τουρκικό δαιμόνιο: Με 120 δολάρια χρησιμοποιούν ασθενοφόρα ως ταξί για να γλιτώνουν την κίνηση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ορισμένα επισήμως μη καταγεγραμμένα ασθενοφόρα προσφέρουν υπηρεσίες ταξί, για γρήγορη μετακίνηση στους πολυσύχναστους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, ανέφερε η τουρκική εφημερίδα Milliyet.

  Δύο δημοσιογράφοι από την εφημερίδα έκαναν συμφωνία με μια ανεπίσημη εταιρεία ασθενοφόρων για να τους μεταφέρουν κατά τη διάρκεια της ώρας αιχμής από το Μπατισεχίρ, μια περιοχή στο δυτικό άκρο της Κωνσταντινούπολης, στο Ατασεχίρ, μια περιοχή στο ανατολικό άκρο της πόλης.

  Η εταιρεία ασθενοφόρων ζήτησε 700 λίρες (117 δολάρια) για την υπηρεσία. Αλλά όταν οι δημοσιογράφοι της Milliyet κάλεσαν την ίδια εταιρεία και δήλωσαν ότι έπρεπε να μεταφέρουν έναν ασθενή, η εταιρεία δήλωσε ότι η τιμή ήταν ήταν 400 λίρες (67 δολάρια).

  Οι δημοσιογράφοι της Milliyet είπαν ότι κατά τη διάρκεια του δρομολογίου, ο οδηγός ασθενοφόρου χρησιμοποιούσε συνεχώς μια σειρήνα και ένα ηχείο για να πει άλλους οδηγούς να απομακρυνθούν. Το ταξίδι των 40 χιλιομέτρων διήρκεσε 38 λεπτά, ενώ ένα άλλο όχημα που χρησιμοποίησαν οι δημοσιογράφοι Milliyet στο ίδιο δρομολόγιο χρειάστηκε μία ώρα και 20 λεπτά. 

  Υπάρχουν 453 καταχωρημένα ιδιωτικά ασθενοφόρα στην Κωνσταντινούπολη, αλλά υπάρχουν πολλές εταιρείες που μεταφέρουν τους ασθενείς χωρίς να το καταχωρούν. Η εταιρεία που χρησιμοποίησαν οι δημοσιογράφοι της Milliyet, είναι μεταξύ των εταιρειών παροχής ασθενοφόρων που έχει ήδη δεχτεί καταγγελίες ότι χρησιμοποιεί τα ασθενοφόρα της ως ταξί και θέτοντας τη ζωή των ασθενών σε κίνδυνο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ