Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 06-Φεβ-2020 10:33

  Societe Generale: Υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του έτους

  Societe Generale: Υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του έτους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη του έτους προχώρησε η Societe Generale, μια ημέρα αφότου η BNP Paribas προχώρησε σε αντίστοιχη περικοπή των στόχων της και τόνισε ότι τα καθαρά κέρδη δ΄ υποχώρησαν.

  Η τρίτη μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα με βάση τα assets, ανακοίνωσε ότι τώρα αναμένει η απόδοση των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων να βελτιωθεί φέτος.

  Οι εκτιμήσεις της έκαναν λόγο για απόδοση μεταξύ 9%-10%, που θα αποτελέσει σημαντική άνοδο από το 6,2% του προηγουμένου έτους.

  Τα καθαρά κέρδη στο τρίμηνο μειώθηκαν 4,6% σε ετήσια βάση, στα 654 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά τραπεζικά έσοδα αυξήθηκαν 4,8% σε ετήσια βάση στα 6,21 δισ. ευρώ.

  Η τράπεζα αναμένει υψηλότερα κέρδη στο έτος έναντι του 2019, χάρη στα ελαφρώς υψηλότερα έσοδα και στις χαμηλότερες λειτουργικές δαπάνες.

  Επίσης ο στόχος της για τον βασικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας παραμένει στο 12% (διαμορφώθηκε στο 12,7% από το 12,5% τον Σεπτέμβριο).

  Η SocGen θα πληρώσει μέρισμα 2,20 ευρώ ανά μετοχή, και θα στραφεί σε νέα μερισματική πολιτική, με στόχο την επιστροφή τπου 50% των κερδών της στους μετόχους.


   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ