Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 06-Φεβ-2020 09:53

  UniCredit: Μικρότερες του αναμενόμενου οι ζημιές στο τρίμηνο

  UniCredit: Μικρότερες του αναμενόμενου οι ζημιές στο τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, UniCredit, ανακοίνωσε χαμηλότερες από ό,τι αναμενόταν ζημιές στο δ΄ τρίμηνο, εξαιτίας του έκτακτου κόστους και των απομειώσεων των προβληματικών δανείων, ενώ ανταποκρίθηκε στον στόχο για τα υποκείμενα καθαρά κέρδη του έτους.

  Η UniCredit προχώρησε σε μια μεγάλη αναδιάρθρωση στα τρία τελευταία χρόνια υπό τη διοίκηση του Γάλλου Pierre Mustier, ο οποίος έχει μειώσει το κόστος, τα επισφαλή δάνεια και πούλησε assets, συρρικνώνοντας τη διεθνή παρουσία της τράπεζας.

  Η τελευταία του κίνηση ήταν τον Δεκέμβριο που αποφάσισε να αποχωρήσει από μια κοινοπραξία στην Τουρκία, μειώνοντας το ποσοστό της UniCredit στην τουρκική Yapi Kredi, και αφήνοντας ανοιχτό πλέον το ενδεχόμενο για πλήρη έξοδο.

  Η UniCredit την Τετάρτη ανακοίνωσε ότι έχει πουλήσει περαιτέρω ποσοστό 12% της τράπεζας, μειώνοντας τη συμμετοχή της στο 20% σε μια συναλλαγή που θα έχει αρνητική επίδραση 0,8 δισ. ευρώ στο α΄ τρίμηνο.

  Στη διάρκεια της περιόδου Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου η UniCredit ανέλαβε έκτακτες χρεώσεις 1,2 δισ. ευρώ που συνδέονται με την αρχική μείωση του ποσοστού της Yapi, με άλλο κόστος και απομειώσεις.

  Οι ζημιές της στο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 835 εκατ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ζημιές 1,1 δισ. ευρώ και έσοδα 4,65 δισ. ευρώ.

  Τα έσοδα δ΄ τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 4,9 δισ. ευρώ, αυξημένα 3,4% σε ετήσια βάση.

  Σε προσαρμοσμένη βάση, τα καθαρά κέρδη της τράπεζας για το σύνολο της χρήσης πέτυχαν τον στόχο των 4,7 δισ. ευρώ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ