Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 05-Φεβ-2020 12:04

  Κίνα: Για σημαντική πρόοδο στην έρευνα κατά του κοροναϊού κάνει λόγο το CGTN

  Κίνα: Για σημαντική πρόοδο στην έρευνα κατά του κοροναϊού κάνει λόγο το CGTN
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για σημαντική πρόοδο στην έρευνα για την καταπολέμηση του νέου κοροναϊού κάνει λόγο το ειδησεογραφικό πρακτορείο China Global Television Network (CGTN).

  Ειδικότερα, το CGTN επικαλούμενο δημοσίευμα της εφημερίδας Changjiang, αναφέρει ότι ερευνητές στο Zhejiang University έχουν εστιάσει σε δύο φάρμακα για την αποτελεσματική καταπολέμηση του κοροναϊού.

  Η ερευνητική ομάδα της Li Lanjuan, από τους κορυφαίους επιστήμονες της Κίνας στη μάχη για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, ανέφερε ότι έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

  Ειδικότερα, οι προκαταρκτικές δοκιμές έδειξαν ότι δύο φάρμακα - Abidol και Darunavir – μπορούν να αναστείλουν τον ιό σε κυτταρικά πειράματα, σύμφωνα με την Li, η οποία είναι καθηγήτρια στο Zhejiang University.

  Η Li έχει αναφέρει επίσης ότι το φάρμακο Kelizhi, το οποίο χρησιμοποιούν σήμερα οι κινεζικές αρχές, δεν είναι πολύ αποτελεσματικό και έχει παρενέργειες. Σε αυτό το πλαίσιο, πρότεινε τα δύο νέα φάρμακα να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας.

  Σε ξεχωριστό δημοσίευμα το Sky News αναφέρει εξάλλου ότι Βρετανοί ερευνητές έχουν σημειώσει πρόοδο στην έρευνα για ένα εμβόλιο.

  Ειδικότερα, ο καθηγητής Robin Shattock του Imperial College London, δήλωσε ότι είναι πλέον στο στάδιο να αρχίσει δοκιμές του εμβολίου σε ζώα ακόμα και από την επόμενη εβδομάδα, με τις δοκιμές σε ανθρώπους να είναι εφικτές το καλοκαίρι εάν εξασφαλιστούν τα αναγκαία κονδύλια.

  "Οι συμβατικές προσεγγίσεις συνήθως χρειάζονται τουλάχιστον δύο με τρία χρόνια πριν φτάσεις στην κλινική. Και εμείς πήγαμε από αυτή την ακολουθία στο να έχουμε υποψήφιο στο εργαστήριο σε 14 ημέρες", ανέφερε μιλώντας στο Sky News.

  Το Sky News σημειώνει πάντως ότι ακόμα και να αναπτυχθεί το εμβόλιο, θα είναι πολύ αργά για την τρέχουσα επιδημία, ωστόσο θα είναι κρίσιμο εάν υπάρξει και νέα επιδημία στο μέλλον.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ