Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 04-Φεβ-2020 16:54

  Πούτιν: Οι συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που πρότεινα δεν έχουν στόχο να παρατείνω τη θητεία μου στην προεδρία

  Πούτιν: Οι συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που πρότεινα δεν έχουν στόχο να παρατείνω τη θητεία μου στην προεδρία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε σήμερα ότι οι προτάσεις που έκανε για την αναθεώρηση του Συντάγματος κατά την διάρκεια του πρόσφατου διαγγέλματός του, ενώπιον του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (άνω βουλή), απαιτούνται για την δημιουργία ενός ενιαίου συστήματος εξουσίας και όχι για να παρατείνει ο ίδιος τις δικαιοδοσίες του ως πρόεδρος.

  "Στην ουσία στη χώρα μας σύμφωνα με το Σύνταγμα οι δήμοι δεν έχουν απευθείας σχέση με το κράτος, ενώ πρέπει να υπάρχει ένα ενιαίο σύστημα εξουσίας, ώστε στα ανώτατα κλιμάκια αυτής της εξουσίας να έχουν την ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν στα κατώτερα κλιμάκια. Εκείνοι δε, που εργάζονται στους δήμους να έχουν σχέση με την χώρα και τα συμφέροντα της. Το ίδιο ισχύει και για πολλούς άλλους τομείς και για αυτόν τον λόγο έκανα αυτές τις προτάσεις όχι για να παρατείνω τις δικαιοδοσίες μου" δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

  Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, είπε επίσης ότι η ψηφοφορία σε εθνική κλίμακα για την αναθεώρηση του Συντάγματος δεν πρέπει να αποτελέσουν τρόπο παράτασης των δικαιοδοσιών του προέδρου και ότι πρέπει να υπάρχουν και άλλες υποψηφιότητες για την εκλογή του αρχηγού του κράτους.

  Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η ψηφοφορία συνιστά ύψιστη μορφή της δημοκρατίας, "δημοψήφισμα". "Αυτή είναι στην ουσία η έκφραση της βούλησης των πολιτών, για αυτό και έκανα αυτές τις προτάσεις, ώστε μέσω της ύψιστης έκφρασης της βούλησης των πολιτών να ψηφισθούν οι προτάσεις αυτές για την αναθεώρηση του Συντάγματος ή να μην ψηφισθούν. Εάν ψηφισθούν, τότε κανείς δεν θα μπορεί να πει ότι εδώ κάτι δεν πήγε καλά. Αυτή είναι η ανώτερη μορφή της δημοκρατίας".

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ