Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 03-Φεβ-2020 14:22

  H EE εξέθεσε τους στόχους της για μια εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία

  H EE εξέθεσε τους στόχους της για μια εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ευρωπαϊκή Ενωση προειδοποίησε σήμερα το Ηνωμένο Βασίλειο κατά οποιασδήποτε απόπειρας αθέμιτου ανταγωνισμού, αλλά δήλωσε έτοιμη να διαπραγματευθεί με το Λονδίνο μία "πολύ φιλόδοξη εμπορική συμφωνία"

  "Είμαστε έτοιμοι να προτείνουμε μία πολύ φιλόδοξη εμπορική συμφωνία ως κεντρικό άξονα της σύμπραξής μας ", δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ενωσης Μισέλ Μπαρνιέ, που παρουσιάζει σήμερα στις Βρυξέλλες τις διαπραγματευτικές θέσεις της ΕΕ για την μελλοντική σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο.

  Η συμφωνία αυτή θα έχει ως στόχο την εξάλειψη δασμών και ποσοστώσεων επί των ανταλλασσόμενων προϊόντων, μία πρόταση που δεν έχει γίνει ποτέ από την Ευρωπαϊκή Ενωση προς εταίρους της, είπε ο Μισέλ Μπαρνιέ.

  Ως προς το επίμαχο θέμα της αλιείας, ο Μισέλ Μπαρνιέ υπενθύμισε ότι είναι ένα ζήτημα ως προς το οποίο υπάρχει ο κίνδυνος της σοβαρότερης ρήξης. Η μελλοντική συμφωνία ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου θα πρέπει να εγγυάται "αμοιβαία διαρκή πρόσβαση στις αγορές και τα ύδατα με σταθερές ποσοστώσεις".

  Η διευθέτηση του φακέλου της αλιείας είναι "αδιαχώριστη" από την επίτευξης της εμπορικής συμφωνίας, επανέλαβε ο Μισέλ Μπαρνιέ.

  Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει να καταλήξουν σε συμφωνία για την αλιεία πριν από την 1η Ιουλίου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων