Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 03-Φεβ-2020 11:02

  Ευρωζώνη: Στις 47,9 μονάδες ο μεταποιητικός ΡΜΙ Ιανουαρίου, βελτιώθηκε ελαφρώς

  Ευρωζώνη: Στις 47,9 μονάδες ο μεταποιητικός ΡΜΙ Ιανουαρίου, βελτιώθηκε ελαφρώς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη συρρικνώθηκε ξανά τον Ιανουάριο αλλά με τον βραδύτερο ρυθμό από τα μέσα του 2019, σύμφωνα με έρευνα που υποδηλώνει ότι τα χειρότερα μπορεί να πέρασαν για την μεταποιητική βιομηχανία της ένωσης.

  Ο PMI της Markit σημείωσε άνοδο σε υψηλό εννεαμήνου, στις 47,9 μονάδες τον Ιανουάριο, υψηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις για 47,8 μονάδες. Τον Δεκέμβριο ο δείκτης διαμορφωνόταν στις 46,3 μονάδες.

  Ένας δείκτης που μετρά την παραγωγή που τροφοδοτεί έναν σύνθετο ΡΜΙ, τα στοιχεία του οποίου θα ανακοινωθούν την Τετάρτη, σημείωσε άνοδο στις 48 από τις 46,1 μονάδες, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο.

  "Η Μεταποίηση στην ευρωζώνη ξεκίνησε το 2020 με πράσινα shots ανάκαμψης να διαφαίνονται", αναφέρει ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της Markit.

  "Η βελτίωση ενισχύει την αίσθησή μας ότι η οικονομία της ευρωζώνης θα μπορούσε να δει την ανάπτυξη να ενισχύεται στους επόμενους μήνες, που σημαίνει ότι η ΕΚΤ θα αναβάλει ενδεχόμενη αλλαγή πολιτικής και αντί αυτού θα εστιάσει στην στρατηγική αναθεώρηση", πρόσθεσε.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ