Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Ιαν-2020 20:05

  Η Huawei διαψεύδει δημοσίευμα περί συνεργασίας με τις κινεζικές αρχές ασφαλείας

  Η Huawei διαψεύδει δημοσίευμα περί συνεργασίας με τις κινεζικές αρχές ασφαλείας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο κινεζικός όμιλος τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας Huawei διέψευσε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας "Handelsblatt" σύμφωνα με το οποίο φέρεται ότι συνεργάζεται με τις κινέζικες αρχές ασφαλείας.

  "Η Huawei δεν έχει κάνει ποτέ τίποτα και δεν θα κάνει ποτέ τίποτα που να απειλεί την ασφάλεια των δικτύων και των δεδομένων των πελατών της. Το άρθρο της Handelsblatt επαναλαμβάνει παλαιές και αβάσιμες κατηγορίες χωρίς να παράσχει οποιαδήποτε συγκεκριμένα στοιχεία", αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωση.

  Η γερμανική οικονομική εφημερίδα επικαλείται εμπιστευτικό σημείωμα του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών στο οποίο αναφέρεται ότι: "Στα τέλη του 2019, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες μας έδωσαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Huawei αποδεδειγμένα συνεργάζεται με τις υπηρεσίες ασφαλείας της Κίνας". Το έγγραφο περιγράφει τις πληροφορίες των ΗΠΑ ως "smoking gun”, δηλαδή ως σαφή απόδειξη. "Η αξιοπιστία των κινεζικών εταιρειών σε σχέση με τις απαιτήσεις ασφάλειας κατά την κατασκευή δικτύων 5G δεν υφίσταται", αναφέρει το δημοσίευμα της Handelsblatt.

  Προς το παρόν δεν υπάρχει αντίδραση από τη γερμανική κυβέρνηση .

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ