Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Ιαν-2020 12:02

  Το 60% των Σλοβένων τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών στη χώρα

  Το 60% των Σλοβένων τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών στη χώρα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών τάσσεται το 60% των Σλοβένων, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από δημοσκόπηση που διεξήγαγε η εταιρεία "Ninamedia" σε δείγμα 513 ενηλίκων, για λογαριασμό της εφημερίδας "Dnevnik" και δημοσιεύεται σήμερα, μία ημέρα έπειτα από την αιφνιδιαστική παραίτηση του Σλοβένου πρωθυπουργού, Μάριαν Σάρετς.

  Με την ανακοίνωση της παραίτησής του, ο κ. Σάρετς "έριξε" τυπικά "τίτλους τέλους" για την κυβέρνηση μειοψηφίας της οποίας ηγείτο, λέγοντας πως ο κυβερνητικός συνασπισμός (αποτελούνταν από πέντε κόμματα) δεν μπορούσε να προωθήσει τις αλλαγές για τις οποίες είχε δεσμευτεί. Ο κυβερνητικός συνασπισμός του κ. Σάρετς διαθέτει μόνον 43 από τις 90 έδρες του κοινοβουλίου.

  Από τη δημοσκόπηση προκύπτει ότι οι δηλώσεις του κ. Σάρετς έπεισαν περίπου το 54,3% του συνόλου των ερωτηθέντων. Το 38% δήλωσε πως δεν πείσθηκε από την τοποθέτηση του κ. Σάρετς, ενώ το 7,9% δεν απάντησε ούτε θετικά, ούτε αρνητικά.

  Περίπου το 19,4% δήλωσε πως ο κ. Σάρετς θα πρέπει να προχωρήσει στη συγκρότηση κυβερνητικού συνασπισμού με διαφορετική σύνθεση. Το 10,4% εκτίμησε πως θα πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση όχι όμως υπό τον κ. Σάρετς, ενώ το 9,7% δήλωσε αναποφάσιστο.

  Οι πολίτες που τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών πρόσκεινται - σύμφωνα με δηλώσεις των ιδίων - περισσότερο στα αντιπολιτευόμενα κόμματα, ιδίως προς το κεντροδεξιό αντιπολιτευόμενο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα. Από την άλλη πλευρά, οι ψηφοφόροι του κόμματος του Μάριαν Σάρετς (LMS), επιθυμούν ο αρχηγός του κόμματος να παραμείνει επικεφαλής της σλοβενικής κυβέρνησης.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ