Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 24-Ιαν-2020 13:45

  Βρετανία: Στο υψηλότερο επίπεδο του ενάμιση έτους ο σύνθετος ΡΜΙ

  Βρετανία: Στο υψηλότερο επίπεδο του ενάμιση έτους ο σύνθετος ΡΜΙ
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι βρετανικές επιχειρήσεις απολαμβάνουν τον καλύτερο μήνα σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους, στην πιο ισχυρή ένδειξη μέχρι τώρα μιας μετεκλογικής ώθησης στην οικονομία, που θα μπορούσε να αποτρέψει την Τράπεζα της Αγγλίας από τη μείωση των επιτοκίων την επόμενη εβδομάδα.

  Οι αρχικές εκτιμήσεις της Markit εμφάνισαν ότι ο ΡΜΙ υπηρεσιών επέστρεψε στην ανάπτυξη τον Ιανουάριο για πρώτη φορά από τον Αύγουστο, ενώ επιβραδύνθηκε η κάμψη στη μεταποίηση.

  Οι βρετανικές επιδόσεις ήταν καλύτερες από αυτές της ευρωζώνης για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2018, καθώς ο ΡΜΙ υποδηλώνει ότι η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως αναμένεται να αναπτυχθεί περίπου 0,2% στο τρίμηνο, μετά από την επιβράδυνση στα τέλη του προηγουμένου έτους.

  Οι αρχικές ενδείξεις εξασθένισης της αγοράς εργασίας είχαν οδηγήσει δύο μέλη της επιτροπής καθορισμού επιτοκίων της ΒοΕ να ψηφίσουν υπέρ της μείωσης του κόστους δανεισμού στο τέλος του έτους.

  Τρεις άλλοι, μεταξύ των οποίων και ο διοικητής Mark Carney, είχαν υπονοήσει προσφάτως ότι μπορεί να χρειάζεται περαιτέρω στήριξη της οικονομίας.

  Ο σύνθετος ΡΜΙ, σημείωσε άνοδο στο 52,4 από τις 49,3 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2018. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 50,6 μονάδες.

  Ο ΡΜΙ υπηρεσιών σημείωσε άνοδο τον Ιανουάριο στις 52,9 μονάδες από τις 50 μονάδες, επίσης στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2018 και πολύ υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για 51 μονάδες.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων