Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 24-Ιαν-2020 09:14

  Αυξήθηκαν τα κέρδη της Ericsson στο δ΄ τρίμηνο

  Αυξήθηκαν τα κέρδη της Ericsson στο δ΄ τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αυξήθηκαν τα κέρδη της σουηδικής εταιρείας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Ericsson στο δ΄ τρίμηνο, τονίζοντας ωστόσο ότι το παραδοσιακά καλύτερό της τρίμηνο, είχε επηρεαστεί αρνητικά από την επιβράδυνση των αμερικανικών δραστηριοτήτων, που προηγουμένως άνθιζαν.

  Τα προσαρμοσμένα τριμηνιαία λειτουργικά κέρδη της εταιρείας, ανταγωνιστικής της κινεζικής Huawei και της φιλανδικής Nokia, αυξήθηκαν στα 5,7 δισ. κορόνες (600,19 εκατ. δολάρια) από τα 2,6 δισ. κορόνες πριν από ένα χρόνο, αλλά ήταν χαμηλότερα από τα 7,4 δισ. κορόνες στο προηγούμενο τρίμηνο.

  Επίσης, η Ericsson αύξησε το μέρισμα που διανείμει προς τους μετόχους στις 1,5 κορόνες από την 1 κορόνα στο προηγούμενο έτος.

  Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 4,43 δισ. κορόνες από τις ζημιές των 6,55 δισ. κορόνων στο προηγούμενο έτος.

  Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 4% στα 66,37 δισ. κορόνες. Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη 3,79 δισ. κορόνων και πωλήσεις 65,97 δισ. κορόνων.

  Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το κόστος θα συνεχίσει να αυξάνεται φέτος, αλλά δεν θα θέσει σε κίνδυνο τους οικονομικούς στόχους για το 2020 ή το 2022.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ