Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 24-Ιαν-2020 08:58

  BoJ: Ανησυχίες των μελών του δ.σ. για τις αβεβαιότητες παγκοσμίως δείχνουν τα πρακτικά

  BoJ: Ανησυχίες των μελών του δ.σ. για τις αβεβαιότητες παγκοσμίως δείχνουν τα πρακτικά
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Προειδοποίηση απηύθυναν ορισμένα μέλη της κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας στην περασμένη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, ότι οι παγκόσμιες αβεβαιότητες και η αύξηση του φόρου επί των πωλήσεων πέρυσι, ίσως έχουν πλήξει τις κεφαλαιουχικές δαπάνες και τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό.

  Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης της BoJ του Δεκεμβρίου, ένα μέλος της τράπεζας τόνισε πως ίσως χρειαστεί να εντείνουν το πρόγραμμα τόνωσης της οικονομίας, αναλόγως με το πόση ζημιά θα επιφέρει η αύξηση του φόρου στην ιδιωτική κατανάλωση.

  Τέτοιες εκκλήσεις για περισσότερη ενίσχυση της οικονομίας δεν είναι πιθανό να υλοποιηθούν σύντομα, καθώς τα πρακτικά εμφάνισαν ότι άλλα μέλη στο δ.σ. της Τράπεζας ανησυχούν για το αυξανόμενο κόστος της παρατεταμένης χαλάρωσης, όπως τα ιδιαίτερα χαμηλά επιτόκια που επιβάλλουν στις εμπορικές τράπεζες.

  Αλλά οι δυσοίωνες εκτιμήσεις για τις οικονομικές προοπτικές, υπογραμμίζουν τις προσδοκίες της αγοράς ότι ο χαμηλός πληθωρισμός θα υποχρεώσει την BoJ να διατηρήσει την ιδιαίτερα χαλαρή νομισματική πολιτική της για την ώρα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ