Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Ιαν-2020 12:45

  Οι προσδοκίες για την γερμανική οικονομία ενισχύθηκαν τον Ιανουάριο στο υψηλότερο από το 2015

  Οι προσδοκίες για την γερμανική οικονομία ενισχύθηκαν τον Ιανουάριο στο υψηλότερο από το 2015
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι προσδοκίες για την γερμανική ανάπτυξη βελτιώθηκαν έντονα τον Ιανουάριο και έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδό τους από το 2015, σύμφωνα με έρευνα του οικονομικού ερευνητικού ινστιτούτου ZEW την Τρίτη.

  Οι οικονομικές προσδοκίες αυξήθηκαν τον Ιανουάριο σε 26,7 μονάδες, στο υψηλότερο από τον Ιούλιο του 2015, από 10,7 μονάδες τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το ZEW. Το αποτέλεσμα είναι πολύ υψηλότερο από την πρόβλεψη των 15 μονάδων που έκαναν οι αναλυτές σε έρευνα της The Wall Street Journal.

  Ο πρόεδρος του ZEW Achim Wambach δήλωσε ότι η μεγάλη αύξηση οφείλεται στην καλύτερη του αναμενομένου ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας κατά το 2019 και στην επίλυση της εμπορικής διαμάχης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας.

  "Αυτό δημιουργεί την ελπίδα ότι οι αρνητικές επιπτώσεις της εμπορικής διαμάχης στη γερμανική οικονομία θα είναι λιγότερο έντονες από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως", δήλωσε ο Wambach.

  Η αξιολόγηση του ZEW για τη σημερινή κατάσταση στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης έχει επίσης βελτιωθεί, φθάνοντας σε μείον 9,5 μονάδες τον Ιανουάριο από 19,9 μονάδες το Δεκέμβριο, σύμφωνα με το ινστιτούτο. Τα στοιχεία ξεπέρασαν τις προβλέψεις των οικονομολόγων για άνοδο σε μείον 13,5 μονάδες.

  "Αν και οι προοπτικές βελτιώθηκαν, η ανάπτυξη αναμένεται να παραμείνει κάτω από το μέσο όρο", δήλωσε ο Wambach.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων