Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 18-Ιαν-2020 11:13

  Ερντογάν: Η Ευρώπη θα έχει νέα προβλήματα εάν πέσει η κυβέρνηση Σάρατζ

  Ερντογάν: Η Ευρώπη θα έχει νέα προβλήματα εάν πέσει η κυβέρνηση Σάρατζ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:44

  Νέες "απειλές” προς την Ευρώπη, αλλά και άλλες χώρες, εκτοξεύει ο Ταγίπ Ερντογάν λίγο πριν τη σύνοδο του Βερολίνου για τη Λιβύη. Ο Τούρκος πρόεδρος με άρθρο του στο Politico προειδοποιεί ότι στην περίπτωση που θα πέσει η κυβέρνηση Σάρατζ, τότε η Ευρώπη θα βρεθεί αντιμέτωπη με νέα προβλήματα και νέες απειλές.

  Ο Ερντογάν κατηγόρησε τον Χαλίφα Χαφτάρ για προσπάθεια πραξικοπήματος κατά της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης, με την βοήθεια "αντιδημοκρατικών χωρών όπως η Αίγυπτος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μεταξύ άλλων".

  Δεν παρέλειψε να κατηγορήσει και τη Γαλλία, η οποία "έχει πάρει το μέρος του συνωμότη Χαφτάρ, εναντίων της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας”. Αντίθετα εξαίρει τη θέση της Γερμανίας υπέρ της κυβέρνησης Σάρατζ, καθώς και για τις διπλωματικές της προσπάθειες για την επίλυση της λιβυκή κρίσης, όπως η σύνοδος της Κυριακής στο Βερολίνο.

  "Για κάποιον η αποτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υποστηρίξει επαρκώς την κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης θα ισοδυναμούσε με προδοσία των δομικών αξιών της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το να αφεθεί η Λιβύη στον οίκτο ενός πολέμαρχου θα ήταν λάθος ιστορικών διαστάσεων”, αναφέρει ο Τούρκος πρόεδρος.

  Παράλληλα, ο Τ. Ερντογάν κατηγόρησε κάποιους Ευρωπαίους ηγέτες ότι "δεν έμαθαν το μάθημα τους”, καθώς όπως αναφέρει, η ιστορία μας έχει διδάξει ότι όσοι γύρισαν την πλάτη τους στην διπλωματία και χλεύασαν τη διεθνή κοινότητα ήρθαν αντιμέτωποι με περισσότερα προβλήματα.

  Ο Τούρκος πρόεδρος για μια ακόμη φορά κάνει αναφορά στην πλήρη στήριξη της Άγκυρας στην κυβέρνηση Σάρατζ: ”Υπό το καθεστώς των πρόσφατων συνθηκών στρατιωτικής συνεργασίας, έχουμε δεσμευτεί να προστατεύσουμε τη λιβυκή κυβέρνηση από τους πραξικοπηματίες συνωμότες. Υπό αυτό το πρίσμα, θα εκπαιδεύσουμε τις δυνάμεις ασφαλείας της Λιβύης και θα τις βοηθήσουμε να πολεμήσουν την τρομοκρατία, την παράνομη διακίνηση ανθρώπων και οποιαδήποτε άλλη σοβαρή απειλή για τη διεθνή ασφάλεια”.

  Τέλος, αναφέρει ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι, αλλά μπορεί να υπολογίσει στην Τουρκία- "έναν παλιό φίλο και πιστό σύμμαχο” όπως αναφέρει- για να πετύχει τον στόχο της ειρήνευσης στη Λιβύη.


   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ