Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Ιαν-2020 18:46

  Ερντογάν: Η Τουρκία θα φτάσει σε νέα ύψη το 2020

  Ερντογάν: Η Τουρκία θα φτάσει σε νέα ύψη το 2020
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Τουρκία πρόκειται να φθάσει σε νέα ύψη το 2020 προστατεύοντας τα δικαιώματά της, ειδικά στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε την Πέμπτη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδει το yenisafak.com.

  ''Μέσω της ενίσχυσης της παραγωγής, των εξαγωγών και της απασχόλησης και της προστασίας των δικαιωμάτων μας στο διεθνές μέτωπο, ειδικά στην περιοχή της Μεσογείου, ανοίγουμε τις πόρτες για ένα λαμπρό μέλλον'', δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα.

  Ο Ερντογάν τόνισε ότι φέτος η Τουρκία θα επιδείξει τα ιστορικά της επιτεύγματα για την ελευθερία και το μέλλον της, ανεξάρτητα από τις περιστάσεις.

  Υπογραμμίζοντας ότι οι επιθέσεις κατά της Τουρκίας έχουν αυξηθεί χωρίς προηγούμενο τα τελευταία χρόνια, πρόσθεσε, ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να απογοητεύει όσους την αναμένουν να παραδοθεί το 2019.

  Μεγάλα έργα

  Ο Ερντογάν ανέφερε ότι η Τουρκία ολοκλήρωσε τα 1.161 από τα 1.451 έργα όπως προβλεπόταν στον σχεδιασμό του 2019.

  Επισημαίνοντας τα μεγάλα έργα στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν αναφέρθηκε επίσης στο νεόκτιστο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

  Το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, η πρώτη φάση του οποίου άνοιξε επίσημα τον Οκτώβριο του 2018, ανέλαβε την εναέρια κυκλοφορία από το πρώην κεντρικό αεροδρόμιο Ατατούρκ στις 6 Απριλίου.

  Ο αερολιμένας προβλέπεται να εξυπηρετεί ετησίως 200 εκατομμύρια επιβάτες μετά την ολοκλήρωση και των τεσσάρων φάσεων μέχρι το 2028.

  Αναφερόμενος στη θαλάσσια κίνηση στο στενό του Βοσπόρου της Κωνσταντινούπολης, ο Ερντογάν υπογράμμισε τη σημασία της οικοδόμησης ενός νέου καναλιού.

  "Δεν είναι δυνατόν να αποτραπεί από νόμιμη, οικονομική και κοινωνική άποψη η θαλάσσια κυκλοφορία στο Βόσπορο. Η μόνη λύση είναι να φτιάξουμε ένα εναλλακτικό κανάλι ", πρόσθεσε.

  Το σχεδιαζόμενο κανάλι μήκους 45 χιλιομέτρων που θα χτιστεί δυτικά του κέντρου της πόλης από την ευρωπαϊκή πλευρά της επαρχίας της Κωνσταντινούπολης, στοχεύει να ενισχύσει τη θαλάσσια διέλευση στη πόλη.

  Το μεγάλο έργο, που αποσκοπεί στην αποτροπή των κινδύνων που ενέχουν τα πλοία που μεταφέρουν επικίνδυνα φορτία μέσω του στενού του Βοσπόρου, έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Αστικοποίησης της χώρας.

  Τουρισμός

  Μιλώντας με επαίνους για τον αριθμό των τουριστών που επισκέπτονται την Τουρκία το 2019, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία έχει ως στόχο την αύξηση του τουρισμού υγείας.

  Ο πρόεδρος ανέφερε ότι ο αριθμός των τουριστών που έρχονται για τις υπηρεσίες υγείας ανήλθε σε 470.000 έως τα τέλη Νοεμβρίου του 2019.

  Αντιτρομοκρατία

  Όσον αφορά τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις της χώρας, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία εξουδετέρωσε συνολικά 1.250 τρομοκράτες YPG / PKK και εμπόδισε δεκάδες τρομοκρατικές ενέργειες.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ