Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 14-Ιαν-2020 22:01

  Bloomberg: Δεν υπάρχει συμφωνία για περαιτέρω μείωση των δασμών

  Bloomberg: Δεν υπάρχει συμφωνία για περαιτέρω μείωση των δασμών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι αμερικανικοί δασμοί σε κινεζικά προϊόντα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων αναμένεται να διατηρηθούν ακόμα και για την περίοδο μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, ενώ η μείωση τους θα εξαρτηθεί από την συμμόρφωση της Κίνας στους όρους της συμφωνίας "πρώτης φάσης" με τις ΗΠΑ, μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές με γνώση της υπόθεσης.

  Οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει ότι για μια περίοδο τουλάχιστον 10 μηνών από την υπογραφή της συμφωνίας στο Λευκό Οίκο η αμερικανική κυβέρνηση θα αξιολογεί την πρόοδο της Κίνας και στη συνέχεια ενδεχομένως να μειώσει τους δασμούς που έχουν επιβληθεί σε εισαγωγές αξίας $360 δισ.

  Η περίοδος της αξιολόγησης, η οποία δεν αναμένεται να προσδιορίζεται στο κείμενο της συμφωνίας "πρώτης φάσης", έχει στόχο να δώσει στην κυβέρνηση Τραμπ χρόνο για να επιβεβαιώσει ότι η Κίνα έχει συμμορφωθεί με τους όρους της συμφωνίας.

  Ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει να δώσει στη δημοσιότητα το κείμενο της συμφωνίας που αριθμεί 86 σελίδες ταυτόχρονα με την υπογραφή της, ενώ έχει αρνηθεί ότι υπάρχει σχεδιασμός για την περαιτέρω μείωση των δασμών.

  Οι ΗΠΑ συμφώνησαν πάντως να μην προχωρήσουν με την ενεργοποίηση νέων δασμών τον περασμένο Δεκέμβριο και να μειώσουν το ύψος των δασμών σε κινεζικά αγαθά αξίας $120 δισ. στο πλαίσιο της συμφωνίας.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ