Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 13-Ιαν-2020 18:56

  Δεν κάνουμε βήμα πίσω, λένε οι δυνάμεις του Χαφτάρ

  Δεν κάνουμε βήμα πίσω, λένε οι δυνάμεις του Χαφτάρ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA), του Φαγέζ αλ-Σάρατζ, με έδρα την Τρίπολη έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει τη θέση της ότι μόνο η απόσυρση των δυνάμεων του Εθνικού Λιβυκού Στρατού (LNA), του Χαλίφα Χαφτάρ, σε θέσεις που κατείχαν πριν από την επίθεση του περασμένου Απριλίου στην Τρίπολη, μπορεί να διατηρήσει την υφιστάμενη κατάπαυση του πυρός.

  Σε αυτό και με δεδομένο ότι όλη την ημέρα, στη Ρωσία διεξάγονται συνομιλίες για μία τελική και μόνιμη εκεχειρία στη Λιβύη, οι δυνάμεις του Χαφτάρ, μέσω της διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων, ανακοίνωσαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να εγκαταλείψουν τις θέσεις που έχουν κερδηθεί, μετά από τόσους μήνες μαχών.

  "Είμαστε γεμάτοι πρόθεση να απελευθερώσουμε όλη τη χώρα της Λιβύης από τις πολιτοφυλακές και τις τρομοκρατικές ομάδες", αναφέρει το ανακοινωθέν. "Μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις διατηρούν το έδαφός τους στην πρωτεύουσα, δεν αποσύρθηκαν και δεν θα υποχωρήσουν ούτε βήμα".

  Επί του παρόντος, η Λιβύη διαθέτει δύο παράλληλα όργανα εκτελεστικής εξουσίας: τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση GNA και αυτή του υπηρεσιακού προέδρου, Αμπντουλάχ Αμπντουραχμάν αλ-Θάνι, που δραστηριοποιείται στο Τομπρούκ, μαζί με το κοινοβούλιο και υποστηρίζεται από τον LNA του Χαφτάρ. Μετά από παρατεταμένο αδιέξοδο που έχει κατακλύσει την περιοχή κοντά στην Τρίπολη από τις 4 Απριλίου, ο Χαφτάρ δήλωσε την έναρξη μιας αποφασιστικής προέλασης προς την πρωτεύουσα, στις 12 Δεκεμβρίου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ