Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 13-Ιαν-2020 10:05

  Κίνα: Πρόβλεψη για μείωση πωλήσεων αυτοκινήτων κατά 2% το 2020

  Κίνα: Πρόβλεψη για μείωση πωλήσεων αυτοκινήτων κατά 2% το 2020
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αγορά αυτοκινήτων της Κίνας ενδέχεται να υποχωρήσει για τρίτη συνεχή χρονιά το 2020 ενώ οι αγορές ελπίζουν ότι η ανάκαμψη των πωλήσεων στις πόλεις χαμηλότερης βαθμίδας θα χαλαρώσει τον βαθμό πτώσης των πωλήσεων, όπως μεταδίδει το Reuters.

  Η Ένωση των Κατασκευαστών Αυτοκινήτων της Κίνας (CAAM) αναμένει μείωση κατά 2% στις πωλήσεις οχημάτων, εν συγκρίσει με τη μείωση κατά 8,2% πέρυσι,  όταν οι πωλήσεις πιέστηκαν από τα νέα πρότυπα εκπομπών ρύπων σε μια οικονομία που επηρεάστηκε από τους δασμούς των ΗΠΑ στις εισαγωγές.

  Η CAAM, επιβεβαιώνοντας την πρόβλεψη που ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα, ανέφερε επίσης ότι οι πωλήσεις αυτοκινήτων υποχώρησαν για τον 18ο συνεχή μήνα το Δεκέμβριο. Οι ετήσιες πωλήσεις άρχισαν να υποχωρούν το 2018, κατά 2,8%, βάζοντας τέλος στη πορεία ανάπτυξης που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990.

  ''Η αρνητική επίδραση της μείωσης του φόρου επί των αγορών το 2015-2017 υποχώρησε και οι πωλήσεις αυτοκινήτων σε πόλεις χαμηλότερης βαθμίδας αναμένεται να ανακάμψουν'', δήλωσε ο Alan Kang, αναλυτής της LMC Automotive.

  "Η χαλάρωση των εμπορικών εντάσεων μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών βοήθησε επίσης στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών", δήλωσε ο Kang, ο οποίος αναμένει ότι οι πωλήσεις αυτοκινήτων της Κίνας θα αυξηθούν κατά 0,05% φέτος.

  Οι πωλήσεις νέων ενεργειακών οχημάτων (NEV) υποχώρησαν κατά 27,4% το Δεκέμβριο, με αποτέλεσμα τη συνολική πτώση κατά 4% το 2019. Οι πωλήσεις NEV της Κίνας σημείωσαν άνοδο 62% το 2018, αλλά η περικοπή επιδοτήσεων έβλαψε τις πωλήσεις πέρυσι.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ