Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Ιαν-2020 21:13

  "Όχι" του Χαφτάρ στο τελεσίγραφο Ερντογάν-Πούτιν: "Φωτογραφίζει" την Τουρκία ότι στέλνει όπλα και τρομοκράτες

  "Όχι" του Χαφτάρ στο τελεσίγραφο Ερντογάν-Πούτιν: "Φωτογραφίζει" την Τουρκία ότι στέλνει όπλα και τρομοκράτες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης, απέρριψε το τελεσίγραφο που έθεσαν χτες Πούτιν και Ερντογάν.

  Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας, μετά τη συνάντηση που είχαν, κατ' ιδίαν, στο πλαίσιο των εγκαινίων του Turkstream, έθεσαν τελεσίγραφο για τις 23:59 το βράδυ της Κυριακής, ώστε να σταματήσει η επίθεση και να υπάρξει κατάπαυση πυρός μεταξύ του Εθνικού Λιβυκού Στρατού (LNA), του Χαλίφα Χάφταρ και των δυνάμεων της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA), του Φαγέζ αλ-Σάρατζ.

  Σε απάντηση αυτού ο εκπρόσωπος του LNA, Αχμέντ αλ-Μισμάρι, είπε ότι οι δυνάμεις του Χάφταρ "θα συνεχίσουν να πολεμούν ενάντια στις τρομοκρατικές οργανώσεις" και ότι δεν αποδέχονται κανένα τελεσίγραφο. 

  "Οι πολιτοφυλακές της Τρίπολης πρέπει να καταστραφούν".

  "Ένα πολιτισμένο κράτος δεν μπορεί να δημιουργηθεί χωρίς την πλήρη εξολόθρευση αυτών των σχηματισμών: αυτές οι ομάδες έχουν καταλάβει την πρωτεύουσα και απολαμβάνουν την υποστήριξη ορισμένων κρατών και κυβερνήσεων που τους προμηθεύουν με αεροσκάφη", δήλωσε ο εκπρόσωπος του εθνικού στρατού της Λιβύης, χωρίς να αναφέρεται άμεσα στην Τουρκία, φωτογραφίζοντάς την όμως επιτυχώς.

  Οι χώρες που "υποστηρίζουν τους σχηματισμούς στην Τρίπολη", δήλωσε ο εκπρόσωπος των δυνάμεων του Χαλίφα Χαφτάρ, "στέλνουν" στη Λιβύη "μεγάλο αριθμό τρομοκρατών από όλο τον κόσμο, για να πολεμήσουν τις ένοπλες δυνάμεις της Λιβύης".

  Την Τετάρτη το βράδυ οι δυνάμεις του Χάφταρ εξέδωσαν οδηγία για απαγόρευση πτήσεων πάνω από την Τρίπολη, ενώ δύο μέρες νωρίτερα είχαν καταλάβει σχετικά εύκολα την παραλιακή πόλη της Σίρτης. Πλέον οι μάχες κατευθύνονται στην Μισράτα, με την Τρίπολη να είναι ό,τι έχει απομείνει στην GNA.

  Διαβάστε ακόμα: 

  Οι δυνάμεις του Χαφτάρ κατέλαβαν τη Σίρτη

  Προς τη Μισράτα κινείται ο στρατός του Χαφτάρ

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ