Τετάρτη, 08-Ιαν-2020 23:58

Πελόζι: Στη Βουλή των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα ψήφισμα που θα "περιορίζει" τον Τραμπ αναφορικά με το Ιράν

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε σήμερα πως το νομοθετικό σώμα θα ψηφίσει επί ενός νομοσχεδίου που στόχο έχει να περιορίσει τις στρατιωτικές ενέργειες του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με το Ιράν, καθώς δεν απαντήθηκαν οι ανησυχίες για τη στρατηγική και τις αποφάσεις της κυβέρνησης στην σημερινή ενημέρωση των βουλευτών.

"Σήμερα, τιμώντας το καθήκον μας να διατηρήσουμε ασφαλή τον αμερικανικό λαό, η Βουλή θα προωθήσει ψήφισμα περί πολεμικών εξουσιών (War Powers Resolution) για να περιορίσει τις στρατιωτικές ενέργειες του προέδρου αναφορικά με το Ιράν", τόνισε η Πελόζι σε ανακοίνωσή της.

"Αυτό το ψήφισμα, του οποίου ηγείται η βουλευτής Ελίζα Σλότκιν, θα εισέλθει στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής σήμερα το βράδυ (ξημερώματα Πέμπτης ώρα Ελλάδας) και θα κατατεθεί στην ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη", συμπλήρωσε η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής.

Πηγή: ΑΜΠΕ